19.03.2024

Scalabil, flexibil, eficient: STILL prezintă soluția integrată de automatizare iGo

STILL la târgul LogiMAT 2024

Stuttgart/Hamburg, 19 martie 2024 - Automatizare scalabilă de la aplicații simple plug-and-play, la sisteme extrem de personalizate: soluția de automatizare iGo de la specialistul în intralogistică STILL din Hamburg combină întreaga gamă de soluții automate, adaptate exact cerințelor specifice ale clientului. Conceptul este răspunsul inteligent la cererea în creștere pentru soluții flexibile pe piața dinamică și din ce în ce mai diferențiată de automatizare. La LogiMAT din acest an de la Stuttgart, între 19 și 21 martie, STILL va prezenta întregul spectru de automatizări la standurile B40 și B41 din Sala 10.

La LogiMAT 2024, STILL va sărbători premiera noului său transpalet automat EXV iGo. Vizitatorii vor putea vedea asistentul inteligent al depozitului în acțiune în Sala 10, Standul B40 și 41 - și vor putea experimenta singuri operarea intuitivă și implementarea simplă cu soluția iGo easy plugand-play.

Puține segmente de piață în logistică sunt la fel de dinamice precum automatizarea. Oportunitățile, cerințele și condițiile de afaceri se modifică rapid și pot duce la necesitatea de a adapta sistemele existente în scurt timp. De aceea este cu atât mai important să existe soluții personalizate și scalabile care să poată fi implementate și adaptate în mod flexibil, care să fie ușor de întreținut și să crească odată cu nevoile companiei.

Inteligent de la început: automatizare integrată STILL iGo

Pe lângă scalabilitate, segmentul de automatizare logistică se caracterizează în prezent printr-o cerere în creștere pentru soluții simple, rapid de implementat pentru automatizarea proceselor logistice individuale, care permit, de asemenea, companiilor cu puțină experiență în automatizare să facă un început inteligent în automatizare. Cu iGo, STILL oferă o soluție cuprinzătoare de automatizare care permite implementarea flexibilă și scalabilă a tuturor etapelor de automatizare - indiferent dacă o companie dorește să înceapă cu automatizarea pașilor individuali ai procesului sau să implementeze o soluție cuprinzătoare de sistem cu integrare în infrastructurile existente. „Datorită software-ului nostru flexibil și modular, clienții noștri nu trebuie să se angajeze pe termen lung la nivelul dorit de automatizare și la măsura în care procesele ar trebui integrate în viitor”, explică dr. Florian Heydenreich, vicepreședinte executiv vânzări și service STILL EMEA. „STILL iGo este scalabil, ușor de întreținut datorită componentelor standardizate, digitalizate și poate acoperi întregul spectru de automatizare, de la soluții simple plug-and-play până la soluții cuprinzătoare de sistem - inteligente, flexibile și eficiente”.

Pentru a ilustra gama largă de posibilități, STILL prezintă pentru prima dată două scenarii live la târgul din acest an.

STILL iGo easy: Automatizare conform principiului plug-and-play

În scenariul iGo easy, vizitatorii târgului interesați vor putea experimenta în mod interactiv noua soluție plug-and-play STILL pentru automatizarea rapidă și ușoară a proceselor logistice individuale, pentru prima dată, folosind transpaletul EXV iGo ca exemplu. Pe lângă prezentările făcute de experții STILL, vizitatorii vor avea posibilitatea de a configura ei înșiși parametri precum traseul și stațiile de predare a stivuitorului automat în timpul sesiunilor demo. „Punerea în funcțiune ușoară este un criteriu de decizie important pentru mulți dintre clienții noștri atunci când aleg sistemul de automatizare potrivit”, explică dr. Florian Heydenreich. În plus, iGo easy impresionează prin scalabilitate - și compatibilitate cu soluția de sisteme STILL iGo. „Dacă o companie crește și se confruntă cu provocări din ce în ce mai mari, complexitate tot mai mare și condiții în schimbare, este posibilă o tranziție simplă de la sistemele iGo easy la sistemele iGo”, continuă Dr. Heydenreich.

Sisteme STILL iGo: Soluția de automatizare extrem de personalizată

Un al doilea scenariu live demonstrează modul în care sistemele STILL iGo pot fi utilizate pentru a automatiza procese logistice complete. Diferite soluții automate interacționează între ele și demonstrează în mod impresionant variația mare și posibila complexitate a soluțiilor automate pentru depozite oferite de STILL. Într-o interacțiune perfect armonizată, soluțiile staționare, cum ar fi cubul flexibil pentru paleți STILL iGo, interacționează cu vehicule automate de producție în serie, cum ar fi stivuitorul MX-X iGo și transpaletul EXV iGo și chiar roboții mobili autonomi, cum ar fi ACH iGo.

Sustenabilitate în intralogistică: STILL prezintă soluții energetice inteligente și concepte circulare

Sustenabilitatea este una dintre temele principale la târgul comercial din acest an de la Stuttgart. Echipa târgului STILL are câteva știri interesante și aici - de exemplu, primul sistem intern de celule de combustie de 24 V fabricat de STILL la fabrica sa din Hamburg sau tema reciclării bateriilor Li-Ion. Experții STILL vor explica clienților modul în care STILL, împreună cu specialistul canadian în reciclare Li-Cycle, închide bucla de reciclare a bateriilor Li-Ion.

O abordare holistică a durabilității: asumarea responsabilității pentru resurse la târguri comerciale

Ca parte a unei strategii holistice de sustenabilitate, STILL și-a examinat nu numai produsele, ci și propria prezență la târg în ceea ce privește conservarea resurselor și reducerea CO2 și a inițiat primele măsuri de optimizare. Constatările vor fi folosite ca bază pentru ajustări ulterioare la evenimente viitoare. Măsurile implementate pentru LogiMAT 2024 se concentrează pe aspecte precum achizițiile regionale, reducerea deșeurilor și luarea în considerare a criteriilor sociale și de mediu la selectarea partenerilor și furnizorilor, precum și reciclarea standului expozițional. STILL conduce, de asemenea, drumul aici și este primul expozant LogiMAT care a cooperat cu compania start-up din Leipzig Trash Galore. Compania este specializată în reutilizarea organizată profesional a standurilor expoziționale și furnizează organizațiilor caritabile din regiune materiale precum lemn, metal, podele și textile care nu pot fi reciclate de la standurile de expoziție sau de la evenimente. Aproximativ 1 tonă de material din standul de 612 metri pătrați al STILL de la LogiMAT va primi o „a doua viață” de către Trash Galore în zona Stuttgart, în timp ce restul materialului standului va fi reutilizat în mare parte de către compania de construcție de standuri.