Convoaie industriale

Tracțiune pentru viitor

Convoaie industriale și utilaje de transport și remorcare STILL

Rădăcinile poveștii de succes a utilajelor de transport și remorcare și a convoaielor industriale fabricate de STILL datează din anii 1950 când a avut loc relansarea economică a Germaniei (Miracolul economic geman) și boom-ul în materie de logistică aferent. Încă din 1946, STILL și-a început drumul către succes cu căruciorul electric EK 2000. Echipamentul electric robust a marcat începutul companiei STILL ca producător de echipamente industriale. Continuarea logică a acestei inovații a apărut în 1948 sub forma utilajului manevrabil de remorcare cu trei roți „Muli-Mobil”. Acest utilaj electric compact și versatil cu o rază mică de bracare a surprins starea de spirit a vremii, devenind un echipament indispensabil în portul Hamburg. Utilajul de remorcare cu trei roți, cu sigla companiei aplicată pe partea frontală, putea tracta până la zece remorci între nenumăratele rafturi dintr-un depozit.

Tracțiune optimizată -

"just-in-time"...

Viteza proceselor industriale a crescut de-a lungul timpului. Producția clasică în linia de asamblare în stilul Henry Ford, așa cum era regula în trecut, are ca obiectiv asamblarea a cât mai multor produse finite identice în cel mai scurt timp posibil. Cu toate acestea, acest sistem nu poate ține pasul cu creșterea nivelului de diversificare și personalizare. Din acest motiv, la scurt timp după cel de-al doilea război mondial, managerul de producție japonez Taiichi Ohno și colegul său Shigeo Shingo au dezvoltat sistemul de producție Toyota, bazat pe conceptele de „just-in-time” și „Kanban”.

Ideea de bază era de a face diferența între activitățile care adaugă valoare și cele care nu, pentru a preveni în mod constant orice risipă. În industria auto de astăzi, aproximativ o treime din toate piesele sunt livrate „just-in-time” (exact la timp). Inclusiv producătorii de computere și electronice de larg consum au adaptat rapid acest proces de tip lean pentru industriile lor. Principiul este acesta: de îndată ce un client plasează o comandă, se înregistrează modelele pe care le-a comandat și se analizează următoarele date: ce piese sunt necesare unde și când, câte piese trebuie să fie ce culoare, câte sunt fabricate din ce material și ce piese de legătură sunt necesare pentru asamblare. Acest lucru are ca rezultat o reducere semnificativă a timpilor de procesare și reduceri semnificative ale stocurilor din depozit și, prin urmare, a costurilor.

Lean & Clean: Durchdacht getimte Routenzug-Konzepte
Lean and clean: conceptele de convoaie industriale sincronizate ingenios <br />permit "aprovizionarea" liniei de producție "just-in-time" sau just-in-sequence<br />, ceea ce duce la reducerea stocurilor din depozit<br /> și a costurilor

…și, de asemenea, „just-in-sequence" –

dar întotdeauna cu remorca potrivită

Următoarea etapă se numește „just-in-sequence”. Aceasta include o presortare suplimentară a pieselor în conformitate cu ordinea de asamblare, astfel încât angajații să aibă la îndemână tot ce le trebuie. Dar cum ajung piesele la locul de producție prin strategia de aprovizionare just-in-time (exact la timp) sau just-in-sequence (exact în succesiune)? Aici intervine conceptul de convoi industrial. De la începutul mileniului, acest termen a fost folosit de experții germani și europeni atunci când discutau despre aprovizionarea internă sincronizată. Convoiul industrial este mai degrabă un concept complex decât o inovație tehnologică - după toate utilajele de remorcare care au fost folosite în logistică timp de mai mulți ani, STILL Muli fiind doar un exemplu. Cu toate acestea, cu programe personalizate și sisteme de transport adecvate, utilajele de transport și remorcare pot înlocui complet nevoia de a folosi stivuitoare într-un proces de producție.

Eficiență și flexibilitate

Efectele optimizării

Producția fără stivuitoare reduce numărul de utilaje și transporturi în fluxul de materiale. Timpul de tranzit pe unitatea de transport a mărfurilor este redus la minimum, iar procesele de lucru devin mai rapide, mai eficiente și mai sigure. În plus, resursele pentru investiții și resursele pentru exploatare economisite pot fi utilizate în alte domenii.

Economie circulară inteligentă

Principiul „milk run”

Imaginați-vă străzile orașelor britanice din anii 1960: lăptarul își face turul stabilit și știe că trebuie să înlocuiască sticlele goale din fața fiecărei uși de intrare cu altele pline. Este un exemplu perfect de ciclu de aprovizionare permanentă. Aprovizionarea cu convoaie industriale urmează acest model de succes. Cu toate acestea, convoiul industrial este un concept și nu un utilaj în sensul convențional. Acesta implică utilizarea utilajelor de transport și remorcare în așa fel încât producția să se poată face în întregime fără utilizarea stivuitoarelor, stabilind noi standarde de eficiență și siguranță în cadrul procesului. În depozitul de piese de schimb, operatorul împinge cărucioarele încărcate cu unitățile de transport a mărfurilor (cutii, containere, peleți) în rama cuplată la utilajul de transport și remorcare. Apoi parcurg un traseu predefinit de-a lungul liniilor de asamblare, livrează piesele necesare exact la timp (just-in-time) sau în succesiune (just-in-sequence) și preiau containerele goale sau cărucioarele cu piese semifabricate pre-asamblate.

Mereu pe calea spre succes

STILL LiftRunner®

În 2008, STILL și BMW și-au unit forțele pentru a dezvolta STILL LiftRunner® ca instrument cheie pentru a permite aprovizionarea liniei de producție fără utilizarea stivuitoarelor conform principiilor inovatoare de tip lean. Sistemul pentru procesul de logistică, care se bazează pe principiul „milk run” (livrare directă), a fost implementat de atunci cu succes de BMW în procesul său de aprovizionare a liniilor de producție. STILL LiftRunner® s-a impus, inclusiv pe piață și continuă să stabilească standarde în industrie cu îmbunătățiri și optimizări continue. STILL LiftRunner® este ideal pentru automatizarea procesului de intralogistică. Fluxul de mărfuri poate fi complet automatizat până la linia de producție, aprovizionând mai multe linii exact la timp și în mod eficient.

Calea potrivită pentru a vă atinge obiectivul

Combinația perfectă de cărucioare și rame

Piesele sunt transportate pe cărucioare încărcate cu unități de transport (cutii, containere etc.), care sunt așezate pe ramele (remorcile) tractate de utilajele de transport și remorcare. Puterea de ridicare necesară provine de la utilajul de transport și remorcare. Ramele inovatoare ridică cărucioarele înainte de inițierea transportului, reducând la minimum zgomotul la rulare și uzura rolelor. Designul ramelor a fost îmbunătățit constant în ultimii ani, STILL lansând în 2015 rama de tip „B”. Principalul avantaj al acestei rame este că poate fi încărcată și descărcată din ambele părți, ceea ce face ca planificarea rutei și transportul să fie mai flexibile.

/products/Company/100_Jahre_STILL/Tugger_trains/Bild_06.jpg

Convoaiele industriale digitale câștigă teren

Convoaie industriale automatizate

Revoluția digitală și cererea pentru lanțuri de producție și aprovizionare din ce în ce mai dinamice în toate sectoarele sunt două fețe ale aceleiași monede. Economia digitală, cu cererea sa puternică de logistică de transport, duratele de viață mai scurte ale produselor, costurile salariale în creștere și lipsa de personal calificat sunt toate forțe care modelează această dezvoltare. Așteptările crescute ale clienților cu privire la personalizare, timpii de livrare și dimensiunile mai mici ale loturilor consolidează, de asemenea, această tendință. Drept urmare, indiferent de sectorul de activitate, soluțiile automatizate sub formă de sisteme de transport fără operator (autonome) oferă o abordare promițătoare pentru creșterea competitivității companiilor.

Aclamat de experții din industrie

Câștigă teren cu premiul IFOY

De la aprovizionarea zonei de producție până la logistica de distribuție: soluțiile de convoaie industriale automatizate vor fi o parte esențială a manipulării mărfurilor la nivel intern în viitor. Convoaiele industriale cu sisteme de transport fără operator sunt deja utilizate cu succes de mulți lideri din industrie demonstrându-și eficiența. În 2019, STILL a primit, pe bună dreptate, prestigiosul premiu IFOY - răspunsul industriei la premiile Oscar - pentru utilajul electric de transport și remorcare automatizat LTX 50 și sistemele LiftRoller iGo cu funcție de încărcare și descărcare automată, la categoria „AGV & Intralogistics Robot”. Aceasta este prima soluție complet automatizată pentru transportul și manipularea mărfurilor de până la 1200 kg per remorcă.

La fel de rapid ca pompierii

STILL LiftRunner® în pas cu producția

În calitate de furnizor de top de echipamente de protecție împotriva incendiilor, Ziegler GmbH apreciază în mod deosebit viteza și flexibilitatea soluțiilor de convoaie industriale. Aceste sisteme asigură o aprovizionare flexibilă și sincronizată a liniei de producție cu stocuri reduse de materiale, ceea ce reduce traficul intern, precum și riscul de accidente și asigură folosirea angajaților în funcție de cerințele specifice activității, ceea ce este extrem de important având în vedere lipsa de personal calificat.

Sarcina specifică a companiei Ziegler a fost să dezvolte și să implementeze un concept unitar pentru logistica de producție a companiei. Soluția personalizată STILL: după analizarea intralogisticii companiei și recomandarea în consecință, a fost dat în exploatare un convoi industrial de 11 metri cu remorci (rame) tip „C”. Utilajul electric de transport și remorcare LTX 70 acționează ca un camion de tractare. Convoaiele industriale STILL sunt acum folosite pentru a aproviziona zonele tampon de-a lungul liniei de asamblare. Mirco Adam, managerul de proiect al companiei Ziegler, explică: „Când planificați un sistem de convoi industrial ca acesta, trebuie să aveți în vedere că va trebui să fie integrat și în infrastructura existentă a companiei. Analiza noastră a demonstrat că era necesară o lungime maximă a convoiului industrial de 11 metri. Convoiul industrial trebuia, de asemenea, să fie extrem de manevrabil datorită structurii angulare a clădirii. În plus, rutele pot fi parcurse doar într-o singură direcție, deoarece spațiul nu permite manevre de întoarcere. Din acest motiv, convoiul industrial trebuie să iasă din clădire pentru a se întoarce la punctul de transfer.” Așadar, seamănă cu pompierii în multe privințe.

Conceptul de traseu pentru expertul în securitate la incendiu Ziegler a fost <br />adaptat cu precizie la arhitectura depozitului, traseul<br /> incluzând secțiuni interne și externe
Conceptul de traseu pentru expertul în securitate la incendiu Ziegler a fost <br />adaptat cu precizie la arhitectura depozitului, traseul<br /> incluzând secțiuni interne și externe

Mai mult decât mese pe roți

Servicii medicale 24/7 prin intermediul convoiului industrial

Peste 60 de clinici și institute științifice, în jur de 1500 de paturi și în jur de 341.000 de pacienți tratați anual la Centrul Medical al Universității din Mainz - pe scurt un întreg organism cu convoaie industriale STILL care asigură bătăile inimii, 24 de ore pe zi. Conform principiului dovedit „milk run”, utilajele electrice de transport și remorcare STILL R 07 împreună cu remorcile (ramele) LiftRunner® de tip „C” sunt utilizate pentru a transporta mâncare, lenjerie, containere goale și materiale reciclabile în incinta spitalelor. În plus, sunt disponibile unități de transport a mărfurilor speciale pentru corespondență, oxigen, butelii de gaz și tamburi de cablu. După cum explică Bernd Broszehl, șeful Serviciilor Centrale la Centrul Medical al Universității din Mainz: „De la 6:00 până la 22:00, convoaiele noastre industriale sunt în permanență în mișcare. De la bucătărie până la saloane se livrează pentru 1500 de pacienți până la 4500 de porții de mâncare dimineața, la prânz și seara.” Siguranța este o preocupare esențială în acest caz, explică Andreas Bade, director regional de vânzări la filiala STILL din Frankfurt: „Când operatorul urcă la bordul utilajului de transport și remorcare R07 și apasă maneta hidraulică, toate ramele se ridică automat. În momentul în care coboară din utilaj, acestea coboară automat. Aceasta înseamnă că tăvile din oțel inoxidabil perfect finisate pot fi coborâte la nivelul solului folosind tehnologia noastră brevetată LiftRunner, iar cărucioarele pot fi încărcate și descărcate cu un minim de efort. Elementele electronice ale cărucioarelor de livrare a mâncării sunt protejate în timpul deplasării, iar rolele căruciorului sunt mai degrabă protejate decât deteriorate. „În acest caz, omul și mașina lucrează în armonie în numele sănătății.

Routenzug mit Straßenzulassung
Cărucioare de livrare a mâncării tractate de convoaie industriale: la Centrul Medical al Universității din Mainz, un utilaj de transport și remorcare R 07 livrează 4500 de porții de mâncare la 1500 de pacienți în fiecare zi

Om sau mașină?

Ambele! Și ergonomie pe deasupra!

Angajații specialiști, calificați și sănătoși sunt cea mai importantă resursă a unei companii. Scopul principal al automatizării nu este reducerea personalului, ci mai degrabă utilizarea mai eficientă a resurselor existente, adăugând valoare și protejând sănătatea angajaților. Automatizarea, utilizând concepte de convoi industrial, scutește angajații de sarcina de a efectua activități fizice solicitante sau repetitive și creează noi roluri care necesită creativitate și experiență. Acest lucru aduce beneficii angajaților companiei, deoarece automatizarea deschide noi orizonturi în ceea ce privește activitatea și responsabilitatea. Un exemplu este implementarea logisticii pentru o întreagă linie de producție, mai degrabă decât pentru o singură etapă a procesului. În plus, ergonomia este îmbunătățită: convoaiele industriale sunt mai ergonomice în ceea ce privește manevrarea, deoarece operatorul petrece mai puțin timp stând pe scaun. Accesoriile suplimentare precum TrolleyMover 4W 15 pentru încărcarea și descărcarea ramei de tip „B” și „E” sau funcția de înclinare a căruciorului realizate de STILL asigură, de asemenea, o mai bună ergonomie a proceselor de lucru datorită înălțimii lor optime de lucru și accesului mai facil la containere. Sau altfel spus: pe drumul către un mediu de lucru mai sănătos!


Convoaie industriale și utilaje de transport și remorcare STILL

Aveți întrebări cu privire la convoaiele noastre industriale? Nu ezitați să ne contactați.

Titlu*
Acest site este protejat de Friendly Captcha si respectá Politica de confidențialitate Friendly Captcha.