Sisteme de rafturi Rafturi mobile

Sistem pentru utilizarea maximă a spațiului

 • Utilizarea maximă a spațiului disponibil în depozit - economisirea spațiului de până la 80% în comparație cu rafturile convenționale.
 • Culoarele de lucru sunt adaptate echipamentului și procesului - dacă este necesar, pot fi planificate mai multe culoare de lucru, nu doar unul și pot fi deschise mai multe culoare înguste pentru selectarea comenzilor
 • Sistemul poate fi instalat în mai multe faze pentru a crește treptat capacitatea depozitului
 • Accesul la fiecare zonă de depozitare din culoarul de lucru deschis
 • Distanțe scurte

Doriți să depozitați mărfurile utilizând cât mai puțin spațiu posibil?

Rafturile mobile de la STILL sunt soluția ideală.

Acest sistem de rafturi necesită spațiu doar pentru un singur culoar de lucru pentru depozitare și preluare - restul depozitului poate fi utilizat în întregime pentru depozitare.

Punctul forte al rafturilor mobile: benzile acestui sistem sunt montate pe cărucioare acționate de motoare electrice. Rafturile mobile STILL permit depozitarea mărfurilor economisind spațiu, în timp ce fiecare locație de depozitare este direct accesibilă prin deplasarea raftului.

Deoarece există un singur culoar de lucru, spațiul de depozitare disponibil poate fi utilizat în mod optim.

De exemplu, acesta este un avantaj pentru depozitele frigorifice. Comparativ cu alte sisteme de rafturi, pot fi depozitate mult mai multe mărfuri pe o suprafață dată a podelei.

Lățimea culoarului de lucru într-un raft mobil STILL poate fi adaptată stivuitoarelor industriale utilizate. Cărucioarele sunt acționate prin comenzi de pe suportul sistemului de rafturi, prin telecomandă sau automat printr-o interfață conectată la sistemul principal de gestionare a depozitului.

Pentru protecţia pietonilor sunt instalate bariere fotoelectrice. Rafturi push back și rafturi cu role pentru paleți Aveți nevoie să depozitați un singur tip de mărfuri și materiale cu rulaj mare?

Doriți informații suplimentare?

Echipa noastră de servicii pentru clienți este disponibilă pentru a răspunde cu plăcere la orice întrebări pe care le aveți cu privire la rafturile mobile pentru paleți.

Contact

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să luați legătura cu consultanții noștri.

Contacteazã-ne: +40 37 222 095 6

Solicitați la: Rafturi mobile

Vă rugăm să completați formularul de mai jos. Vă vom contacta cât mai curând posibil.

Titlu*
Acest site este protejat de Friendly Captcha si respectá Politica de confidențialitate Friendly Captcha.

Rafturi mobile - design

Rafturile mobile constau din raftul în sine, un cărucior, șine de rulare și de ghidare, precum și echipamente de control și siguranță. Pentru protecția pietonilor sunt instalate bariere fotoelectrice.

Raftul este de obicei un raft pentru paleți sau un raft tip Cantilever. Prin urmare, pe rafturi pot fi depozitate materialele lungi sau mărfuri diferite pe paleți. Lungimea rafturilor dinamice, precum și numărul și înălțimile nivelurilor sunt adaptate individual cerințelor dumneavoastră. Apoi este selectat un cărucior adecvat, care poate transporta mărfurile dorite. Cărucioarele se mișcă pe șine.


Rafturi mobile - componente

Șine

Un sistem de rafturi mobile necesită șine în podea pe care să se poată deplasa rafturile mobile. Există șine de ghidare cu șanțuri și șine netede, așa-numitele șine de rulare. Marginea superioară a acestor șine de rulare și de ghidare se află la nivelul podelei. Deoarece podeaua nu este încă turnată în clădirile nou construite, este adesea posibilă instalarea șinelor de macara mai înalte. Șina înaltă a macaralei poate fi instalată în interiorul stratului superior de pardoseală. Stratul închide complet șina macaralei ancorând-o ferm în podea. În depozitele existente, șinele plate pot fi instalate într-un șanț tăiat sau direct pe podeaua existentă. Instalarea directă pe podeaua existentă necesită construirea unui nou strat de pardoseală ulterior.

Cărucioare

Căruciorul este o componentă de bază a sistemelor de rafturi mobile. Rafturile sunt montate pe cărucior. Cărucioarele sunt echipate cu motoare. Aceste motoare mișcă cărucioarele pe șine de-a lungul podelei.

Există cărucioare cu două sau patru roți, prevăzute cu roți netede sau de ghidare. Proiectarea cărucioarelor depinde de greutățile de încărcare planificate.

Protecție la partea din față

Partea din față a raftului mobil este echipată cu bariere fotoelectrice. Barierele fotoelectrice sunt utilizate pentru controlul intrării/accesului în timpul funcționării.

Dacă barierele fotoelectrice de protecție a părții frontale sunt întrerupte de un pieton sau un echipament în timp ce raftul mobil se deplasează, sistemul este oprit automat. În plus, sistemul este echipat cu butoane de oprire de urgență.


Rafturi mobile - parametri importanți de planificare

Imaginea prezintă relația dintre nivelurile raftului, înălțimile de ridicare, echipamentele necesare și lățimile culoarului de lucru. Echipamentul și raftul mobil sunt sincronizate și planificate în conformitate cu cerințele dumneavoastră.


Rafturi mobile - accesorii

 • Controlul iluminării: comenzile raftului mobil pot fi extinse prin relee suplimentare, de exemplu, pentru a porni iluminatul în culoarul deschis.
 • Circulația aerului peste noapte: culoarele de lucru sunt echidistante între toate cărucioarele. Deoarece aerul poate circula mai bine în această poziție, această funcție este frecvent utilizată în depozitele frigorifice pentru a permite răcirea optimă a mărfurilor.
 • Poziția de selectare a comenzii: culoarul de lucru este distanțat între mai multe cărucioare. În acest caz, trebuie stabilit dacă culoarele ar trebui să fie la fel de largi pentru toate cărucioarele sau numai pentru anumite cărucioare. Se formează culoare înguste în care angajații sunt capabili să selecteze comenzile de la nivelurile inferioare ale sistemelor. Mai mulți angajați pot lucra în același timp cu sistemul.
 • Comandă:comenzile sunt folosite pentru a deschide un culoar de lucru prin mișcarea cărucioarelor individuale.
 • Comandă la distanță: telecomanda opțională permite reducerea distanțelor de mers și a timpului prin deschiderea unui culoar de lucru din interiorul unui echipament.
 • Dulapul electric principal: practic, dulapul electric principal este instalat aproape de sistemul de rafturi. În dulapul electric principal se află principalele componente de control ale sistemului. Diferitele lămpi de comandă oferă informații despre starea raftului și afișează posibile mesaje de eroare.
 • Panou de comandă suplimentar: pentru a evita distanțele mari de mers în depozit, se poate monta un panou de comandă suplimentar pe raft. Acesta este o unitate de comandă suplimentară care oferă toate funcțiile oferite de obicei numai de dulapul electric principal. Ele sunt, de asemenea, utilizate în depozite frigorifice sau congelatoare în care dulapul electric principal este situat într-o zonă separată în afara zonei de răcire. Cu ajutorul unui panou de comandă suplimentar, toate funcțiile pot fi utilizate din interiorul zonei de răcire.
 • Detectarea echipamentului: cu opțiunea "detectarea echipamentului", sistemul recunoaște dacă echipamentul intră sau iese din culoarul de lucru prin intermediul barierelor fotoelectrice suplimentare care sunt situate la înălțimea catargului unui stivuitor. Dacă un echipament părăsește zona de lucru, sistemul trece automat la "liber", nu trebuie apăsat niciun buton suplimentar. Sistemul se poate mișca imediat.
 • Plafon cărucior: cărucioarele sunt echipate cu plafoane (placă aglomerată/grilaje) pentru a proteja zonele periculoase accesibile și pentru a preveni accidentele. Pe lângă plăcile aglomerate, pot fi folosite rame opționale, care măresc capacitățile de încărcare ale plăcilor aglomerate la cel mai mic nivel al căruciorului.
 • Grilaje din plasă pe peretele din spate/garduri de protecție: Grilajele din plasă de pe peretele din spate sunt folosite pentru a proteja pietonii. Aceste componente sunt fixate la partea din spate a unui raft sau la podea. Grilajele din plasă împiedică angajații să fie răniți de paleții care cad de pe raft. Gardurile de protecție asigură accesul la sistem numai prin intrările protejate de bariere fotoelectrice.

Cumpărarea de rafturi mobile

Un depozit planificat pentru eficiență garantează o fezabilitate economică ridicată. Beneficiați de consultanță profesională cu experții noștri STILL chiar de la începutul planificării depozitului. Înainte de a vă hotărî ce să cumpărați, vă asistăm în fiecare aspect - de la verificarea proiectului depozitului dvs. până la discutarea fluxurilor de lucru planificate. Există mai multe motive pentru care ar trebui să alegeți STILL atunci când cumpărați un sistem cu cărucior automat pentru paleți:

 • Mulți ani de experiență: aproape de clienții noștri de peste 95 de ani.
 • Parteneriat pe care vă puteți baza.
 • Conceptul holistic premium - de la consultanță la service.
 • Întotdeauna aproape de dvs.: 14 sucursale, 37 sucursale de închiriere & 800 de tehnicieni de service numai în Germania.
 • O echipă de instalare instruită asigură asamblarea corectă a sistemului dvs. cu cărucior automat pentru paleți.

Doriți informații suplimentare?

Echipa noastră de servicii pentru clienți este disponibilă pentru a răspunde cu plăcere la orice întrebări pe care le aveți cu privire la rafturile mobile pentru paleți.

Contact

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să luați legătura cu consultanții noștri.

Contacteazã-ne: +40 37 222 095 6

Solicitați la: Rafturi mobile

Vă rugăm să completați formularul de mai jos. Vă vom contacta cât mai curând posibil.

Titlu*
Acest site este protejat de Friendly Captcha si respectá Politica de confidențialitate Friendly Captcha.