Stivuitoare electrice

Intralogistica viitorului cu zero emisii

Stivuitoare electrice STILL

Energia electrică este una dintre forțele cruciale ale istoriei industriale - și se află acum, la începutul secolului 21st, într-o nouă fază de vârf. Precursorii și pionierii precum Werner von Siemens și, de asemenea, Hans Still, își au partea lor în acest sens, chiar dacă nu au fost inventatorii direcți. La urma urmei, piatra de temelie a motorului electric a fost pusă în 1819, când fizicianul și filosoful danez Hans Christian Orsted a descoperit electromagnetismul. O serie de oameni de știință au continuat cercetările pe această temă până în 1838, când fizicianul și inginerul Hermann Jacobi a folosit pentru prima dată un motor electric la o barcă, în Sankt Petersburg.

Fondatorul companiei Hans Still

Vizionarul electrizant din Hamburg

O privire asupra geniului și inventatorului Hans Still arată ce valori și strategii au devenit factori cheie ai industrializării începând cu 1920: El a combinat în mod profitabil cei doi factori „electrificare” și „mobilitate”. Fondatorul companiei a recunoscut cererea în creștere pentru furnizarea de energie electrică mobilă, iar cu „Stația de iluminat Matador” a răspuns spiritului vremii. Generatorul compact și ușor de utilizat a adus energie acolo unde era nevoie - atât în Germania, cât și la nivel internațional.

EK 2000: Primul transportator electric STILL

Viitor cu tradiție

Combinația dintre cunoștințele de inginerie electrică și o viziune clară a nevoilor actuale ale pieței au deschis calea primelor produse de succes din perioada postbelică. În contextul unei lipse permanente de combustibil din anii de după război, o echipă de proiectare formată din doi angajați a început să dezvolte, în iulie 1945, transportoare electrice. În 1946, Hans Still a prezentat căruciorul electric EK 2000, un echipament de transport alimentat electric cu o capacitate de încărcare de 2 tone. Robust, manevrabil și independent de combustibilii fosili scumpi, acest echipament a marcat începutul traseului STILL spre a deveni ceea ce este acum, un producător de stivuitoare industriale.

În portul Hamburg, căruciorul electric agil a devenit un ajutor indispensabil. Echipamentul rapid a tractat până la zece remorci prin port cu nenumăratele sale spații de depozitare. Din acest moment, a fost doar un mic pas până la următorul produs de succes: un utilaj de remorcare cu trei roți, care s-a impus rapid ca „Muli Mobil” în fabricile industriale și depozitele tinerei Republici Federale Germane.

Evoluție electrificată

De la utilajul de remorcare cu trei roți la primul stivuitor electric

Până la mijlocul anilor '50, stivuitoarele erau practic necunoscute în Europa - cel puțin cele fabricate pe piața internă. Piața europeană de stivuitoare a primit primele impulsuri în 1946, când forțele de ocupație americane au vândut stivuitoare din stocul armatei către companii germane. STILL a recunoscut rapid nevoia de echipamente de transport care nu doar că pot remorca, ci și ridica. În 1949, a fost introdus pe piață EGS 1000, primul stivuitor produs STILL. Schimbarea prin lateral a bateriei, utilizată pentru prima dată ca standard pe STILL R 9 la mijlocul anilor șaizeci, este considerată și astăzi standard industrial. În 1977, STILL a inclus multe dintre inovațiile realizate până atunci în seria de stivuitoare electrice R 50, care a avansat pentru a deveni „VW Golf”-ul stivuitoarelor electrice - și cel mai bine vândut utilaj de remorcare cu trei roți din această clasă.

Studii de proiectare

Privire asupra viitorului intralogistic

Faptul că STILL modelează o istorie viitoare a companiei cu evoluțiile lor tehnologice este evidențiat în special de două studii de proiectare: RXX și cubeXX. Stivuitorul electric concept RXX introdus în 1998 combină designul futurist cu numeroase îmbunătățiri tehnologice. De exemplu, cabina reglabilă pe înălțime optimizează siguranța, la fel ca și camera video instalată în spate. O contragreutate extensibilă, care se adaptează automat la sarcina ridicată în fiecare caz, optimizează capacitatea de încărcare.

Principiul de bază „6 în 1” a inspirat echipamentul concept cubeXX prezentat în 2011. CubeXX combină tipurile de echipamente cum ar fi stivuitor cu contragreutate, transpalet cu operare la mică și mare înălţime, selector orizontal, precum și transpalet pentru paleți suprapuși într-un singur echipament. Controlat în rețea, cubeXX alunecă autonom prin centre logistice și hale de producție. Această idee vizionară este expresia unei strategii care anticipează în mod constant activitățile zilnice și lanțurile valorice de mâine pe baza scenariilor și previziunilor pentru a dezvolta echipamente și servicii flexibile. Cu alte cuvinte: „Învățând din viitor pentru viitor”.

/products/Company/100_Jahre_STILL/Electric_trucks/Story-5_RXX.jpg
Konzept-Elektrostapler

Putere fără emisii

RX 50 în misiune sfântă

În 2011, STILL a prezentat noul RX 50 stivuitor electric, cel mai compact stivuitor cu contragreutate, cu trei roți cu tracțiune electrică pe spate din clasa sa. Printre altele, elementele de design ale caroseriei au fost adoptate din studiul de proiectare RXX. Numeroase îmbunătățiri ergonomice subliniază importanța tot mai mare a locurilor de muncă prietenoase cu sănătatea. Caracteristici precum un spațiu mai mare pentru picioare și un plafon de protecție inovator, care asigură o vizibilitate optimă, combină funcționalitatea și confortul. Acest lucru a fost confirmat și de primirea râvnitului premiu IF Product. Funcții precum acestea chiar au deschis ușile St. Peter's Basilica catedralei Sf. Petru din Vatican stivuitorului RX 50, deoarece departamentul de întreținere a catedralei se bazează în mod special pe acest model STILL pentru sălile lor sfinte. Pentru interioare pline de opere de artă de neînlocuit cu podele sensibile, stivuitorul inteligent cu contragreutate, cu acționare cu emisii zero este prima alegere.

Gama de stivuitoare electrice STILL

Eficiență unică fără emisii

Mai multă performanță, mai multă dinamică și mai multă disponibilitate. În ianuarie 2018, STILL a răspuns acestor solicitări ale clienților cu o nouă adăugare compactă și agilă la gama sa de stivuitoare electrice: noul RX 20. Își arată punctele forte mai ales acolo unde emisiile zero, lățimile înguste ale culoarului și operațiunile solicitante în două sau trei schimburi caracterizează mediul de lucru - cum ar fi în magazinele cu băuturi și materiale de construcții, în comerț și logistică, în industria alimentară sau în aprovizionarea cu produse a industriilor de inginerie mecanică și auto.

STILL RX 60

Putere cu zero emisii pentru logistica ecologică

În 2019, STILL a deschis un nou capitol în istoria modelelor alimentate electric și a relansat RX 60-25/35 gama. Accelerația ridicată, viteza de deplasare de 21 km/h și viteza de ridicare îmbunătățită din nou îl fac "acceleratorul". Noul concept de acționare cu răcire activă și trasee scurtate pentru transmiterea puterii asigură timpi de reacție scurți cu putere maximă de tractare chiar de la început. Este primul stivuitor electric care a întrecut stivuitoare diesel din aceeași clasă în teste independente din punct de vedere al productivității - sprijinind astfel în mod optim strategiile logistice ecologice ale cliențilorst secolului 21.

Formula succesului electric

Eficiență + puritate = potrivit pentru viitor

În unele industrii, puritatea absolută este atuul - de exemplu în ceea ce privește produsele alimentare. Legea purității germane, care este apreciată în întreaga lume, se aplică nu numai ingredientelor berii, ci și aspectelor intralogistice. Nimeni nu este mai familiarizat cu acest lucru decât experții în bere de la Krombacher. Cu o producție anuală de peste 5,5 milioane de hectolitri de bere, fabrica de bere privată este una dintre cele mai mari de acest gen. Sustenabilitatea și emisiile de CO2 reduse joacă un rol central și numai prin utilizarea unor stivuitoare electrice puternice este posibil să se obțină un mediu de producție fără particule, menținând în același timp performanțe maxime de manipulare. Pentru aceasta, STILL RX 60-50/600 a fost adaptat la cerințele speciale din industria băuturilor. Fiabilitatea sa și disponibilitatea operațională excelentă l-au convins pe Günter Hombach, șeful depozitului de produse finite și încărcare de la Krombacher, de-a lungul liniei: „Echipamentele noastre trebuie să funcționeze în orice moment. Nu ne putem permite o defecțiune. De aceea acordăm o mare importanță fiabilității și serviciului personal. Avem o colaborare de succes cu STILL de ani de zile și suntem complet mulțumiți de siguranța și serviciile stivuitoarelor electrice STILL”.

Munca grea ușor de făcut

Putere pură pentru suprafețe fără praf

Aerul curat este, de asemenea, o prioritate majoră pentru ambalaje: de exemplu la Lünewell, specialistul în ambalaje din carton ondulat și hârtie. 150 de milioane de metri pătrați de carton ondulat sunt produse și manipulate acolo în fiecare an. Dar toată lumea știe că hârtia este foarte grea - mai ales sub formă de role care cântăresc până la 3,8 tone. Prin urmare, stivuitoarele puternice RX 60 se ocupă de descărcarea camioanelor și de transportul la depozitul de stocare. Până la trei role de hârtie cu o înălțime totală de 7,5 metri sunt stivuite una peste cealaltă compact și complet fără funingine. Cele 30 de stivuitoare electrice industriale de la STILL sunt utilizate în permanență la Lünewell. Andreas Isermann, șeful departamentului de întreținere, este plin de laude: „Noul RX 60 ne-a impresionat foarte mult prin performanțele sale puternice. Comportamentul de condus este de asemenea foarte bun. În plus, stivuitorul a fost absolut fiabil și fără defecțiuni de când a fost pus în funcțiune”.

Elektrostapler

Stivuitoare electrice de la STILL

Aveți întrebări cu privire la stivuitoarele noastre electrice? Nu ezitați să ne contactați.

Sau obțineți informațiile online: Prezentarea generală a stivuitoarelor electrice STILL.

Titlu*
Acest site este protejat de Friendly Captcha si respectá Politica de confidențialitate Friendly Captcha.