Stivuitoare STILL pentru culoare foarte înguste

 

Culoar îngust

Performanță remarcabilă de manipulare

Combinația de depozite cu rafturi înalte și stivuitoare pentru culoare foarte înguste (VNA) asigură beneficii în ceea ce privește eficiența comparabile cu ridicarea de zgârie-nori pe proprietăți imobiliare valoroase. Zonele scumpe de depozitare sunt exploatate la maxim cu rafturi mai înalte și culoare mai înguste. Iar în combinație cu stivuitoarele VNA - care pot fi automatizate, la cerere - performanța de manipulare și frecvența de preluare a mărfurilor pot atinge niveluri inimaginabile. Un plus de eficiență este asigurat de sistemele de asistență dezvoltate de STILL, care sunt adaptate la topografia specifică a depozitului. Sistemul de stabilizare activă a sarcinii (ALS), de exemplu, reduce vibrațiile catargului, iar sistemul de compensare activă la sol (AFC) compensează orice denivelări ale podelei.

Primul depozit cu rafturi înalte

Catarge mobile pivotante pe culoare

Încă din anul 1962, a fost dat în exploatare primul depozit cu rafturi înalte din Germania, la depozitul Bertelsmann din Gütersloh. A fost pentru prima dată când pe fiecare culoar se foloseau catarge mobile pivotante pentru deplasarea mecanismelor de ridicare în sus și în jos spre pozițiile în care se aflau mărfurile. Acești predecesori ai stivuitoarelor VNA moderne erau controlați manual, dintr-o cabină a utilajului. „Utilajele de depozitare și preluare” montate pe șine puteau fi operate de fapt automat prin intermediul unui sistem de comandă cu cartele perforate. Mai mult, mecanismul care muta mărfurile putea fi deplasat în sus sau în jos și, simultan, la stânga sau la dreapta. Rezultatul - mai multe mișcări de mărfuri într-un interval de timp dat decât în orice model anterior de depozit și, prin urmare, o capacitate de manipulare semnificativ îmbunătățită. În anii următori, au început să apară peste tot depozite cu rafturi înalte. Iar STILL a devenit un partener căutat când era vorba de implementarea și echiparea acestor lumi noi de depozite.

VNA
VNA

STILL se dezvoltă rapid

Pe calea spre a deveni experți în culoare înguste

Acest principiu de succes a primit un impuls major în anul 1979, odată cu introducerea primului stivuitor pentru culoare foarte înguste (VNA), modelul EFSG-MX. A fost predecesorul gamei actuale MX de la STILL. Poziția solidă a firmei STILL ca partener expert pentru fluxuri de materiale și informații în rețea în cadrul depozitelor cu rafturi înalte nu ar fi fost posibilă însă fără încorporarea altor firme în cadrul companiei - firme care erau deja lideri de piață în sector. Wagner, de exemplu, a fost integrată treptat în anii 1990, activând inițial ca STILL Wagner. Cu sediul în orașul Reutlingen din sudul Germaniei, Wagner era specializată în tehnologii de depozitare și a dezvoltat utilaje precum echipamente combinate pentru manipularea materialelor, stivuitoare cu protecție ATEX și, mai presus de toate, stivuitoare pentru culoare foarte înguste (VNA). Wagner a recunoscut rapid beneficiile operaționale oferite de deplasarea operatorului și a cabinei la poziția necesară de depozitare pe rafturile înalte.

Succesul stivuitorului VNA

Eficiență - efect de zgârie-nori

Un depozit cu rafturi înalte oferă, în esență, aceleași beneficii în termeni de eficiență ca un zgârie-nori. Pe măsură ce cresc prețurile proprietăților, zonele de depozitare tot mai scumpe pot fi exploatate și mai eficient utilizând rafturi mai înalte și culoare mai înguste.

Problema este cum să se depoziteze și să se preia rapid mărfurile de pe rafturi cu înălțimi de până la 18 metri, menținând rata de eroare la minim. Aici își demonstrează utilitatea stivuitoarele VNA, adaptate în mod special pentru topografia depozitului. Împreună cu sistemele inovatoare de asistență, precum stabilizarea activă a sarcinii (ALS) pentru reducerea vibrațiilor catargului și compensarea activă la sol (AFC) pentru compensarea denivelărilor de la nivelul podelelor, beneficiile pot fi imense în ceea ce privește performanța de manipulare.

VNA

Creștere susținută a comerțului online

Eficiența și flexibilitatea sunt atuurile

Comerțul electronic a înregistrat o creștere enormă în ultimii ani. Cererea pentru stivuitoare VNA este și ea în creștere și pare că nu se prevede un sfârșit al acestei tendințe. Experții sunt de acord că un răspuns la nevoia pentru fluxuri de mărfuri cu rulaj rapid și adesea granulare, stimulate de creșterea înregistrată în comerțul online, poate veni numai prin măsuri precum combinații bine controlate de depozite cu rafturi înalte, stivuitoare VNA configurate individual și soluții automatizate inteligente - în special acolo unde această automatizare a depozitelor poate fi integrată perfect în lanțurile de procese automate preexistente dintr-o companie. Prin aceasta se asigură menținerea în orice moment a flexibilității conceptului de proces, întrucât toate echipamentele automate din gama STILL pot fi operate și manual la nevoie.

VNA
/products/Company/100_Jahre_STILL/06.Story/Story-06_Grafik-05.jpg

 

Ciclismul la cea mai înaltă cotă din toate timpurile

Concepte de depozite pentru furnizorii de servicii de logistică

Ciclismul este foarte la modă. Prin urmare, specialistul în logistică Hellmann Worldwide Logistics folosește un depozit cu rafturi înalte personalizat individual, cu echipamente STILL, în gestionarea operațională a depozitelor pentru Derby Cycle, producătorul celor mai bine vândute biciclete premium din Germania. Aceste echipamente includ stivuitoare pentru culoare foarte înguste (VNA) MX-X cu ghidaj prin inducție, pentru care a fost dezvoltată o platformă specială de lucru. Platforma face posibilă preluarea și mutarea de cadre complete, inclusiv bicicletele de pe ele.

Depozitul cu rafturi înalte, cu 24 de culoare, are o capacitate de depozitare pentru 150.000 de biciclete. Așa cum subliniază directorul sucursalei Hellmann, Andreas Bothe : „Cu sistemul nostru personalizat de logistică, care ia în calcul chiar și fluctuațiile sezoniere, putem deservi la nivel central cererile de la aproape 5000 de distribuitori specializați în peste 60 de țări. Planificarea meticuloasă și funcționarea fără probleme în tot lanțul de aprovizionare este de o importanță vitală aici.”

Alături de zone precum recepția mărfurilor, prepararea comenzilor și încărcarea lor, exploatarea depozitului acoperă și „servicii adăugate”, precum reambalarea bicicletelor din cutiile colective în cutii din carton tare și adăugarea de instrucțiuni de utilizare pentru modelele de biciclete electrice care înregistrează acum o cerere tot mai mare. „În acest proiect pilot”, explică Bothe cu satisfacție, „experiența, consultanța și serviciile complete de la STILL service au fost elementele esențiale pentru succes.”

Logistică atractivă pentru brandurile de îmbrăcăminte

Stivuitoare VNA cu sisteme inteligente de asistență

Afacerile sunt prospere pentru sectorul lifestyle, îmbrăcăminte și echipamente sportive și se bazează pe distribuție și logistică eficiente. Pentru distribuția perfect gestionată 24/7 a brandului suedez tradițional CRAFT, New Wave GmbH se bazează pe un centru eficient de logistică, cu depozite cu rafturi înalte - iar STILL este responsabilă cu proiectarea, implementarea și întreținerea.

Andreas Dürlich, planificatorul pentru sistemele de rafturi STILL, explică de ce un depozit cu rafturi înalte deservit cu stivuitoare VNA reprezintă cea mai bună opțiune în preluarea comenzilor la un rulaj de circa 3000 de articole promoționale pe zi. „Pentru a utiliza la maxim înălțimea depozitului, se instalează un sistem de depozitare cu rafturi înalte. Pentru optimizarea utilizării suprafeței la sol și a fluxului de materiale, acest depozit a fost împărțit într-o zonă cu zece culoare înguste și o zonă cu opt culoare late.” În zona de depozitare cu culoare înguste, se folosește un stivuitor VNA MX-X atât pentru prepararea comenzilor, cât și pentru depozitarea și preluarea de paleți plini. Punctele forte ale stivuitorului includ două sisteme de asistență. În primul rând, compensarea activă la sol (AFC), un sistem inteligent de asistență care permite MX-X să atingă viteza maximă fără necesitatea de a nivela o podea denivelată în depozit. Fără AFC, ar fi nevoie de o podea perfect nivelată și de înaltă calitate pentru a preveni vibrarea stivuitorului. Al doilea sistem de asistență este stabilizarea activă a sarcinii (ALS). Vibrațiile catargului pot apărea și dacă se extinde prea mult cabina operatorului. ALS le contracarează, permițând stivuitorului să lucreze în continuare fără să mai fie necesară așteptarea încetării vibrațiilor. În zona de depozitare cu culoare late, rafturile sunt deservite de două

FM-X stivuitoare cu catarg retractabil și cinci EK-X preparatoare de comenzi verticale. Directorul de operațiuni Mario Hammer este impresionat de rezultate: „Într-o afacere cu timpi de procesare scurți, cum este a noastră, comenzile care sosesc de la sediul central înainte de orele două după-amiaza pot fi preluate în aceeași zi.”

Curbă ascendentă abruptă

Logistica se depășește pe sine

În viitor, intralogistica se va autodepăși și mai mult. Ne apropiem cu pași repezi de ziua în care depozitele clasice dispuse pe orizontală (și, prin urmare, consumatoare de spațiu) de la periferia orașelor vor începe să dispară. În locul loc, firmele vor ridica tot mai multe depozite dispuse pe verticală, de tip zgârie-nori, la periferia orașelor. Această schimbarea va reflecta și modificările care au avut loc de-a lungul anilor în funcția îndeplinită de multe depozite. Înainte erau folosite în principal pentru depozitare centralizată pe termen lung; astăzi, reprezintă adesea centre pentru mișcarea rapidă a mărfurilor.

Ritmul mișcării și diferențierea necesară în fluxurile de mărfuri și informații vor accelera și ele tendința spre automatizare și sisteme inteligente de asistență. Deja se văd pași vizibili spre acest viitor. La stivuitorul VNA automat MX-X, de exemplu, camera video 3D opțională oferă o dimensiune cognitivă suplimentară. Permite stivuitorului nu numai să reacționeze la obstacole, dar și să identifice corect paleții depozitați, să îi preia în siguranță și să îi transporte în locul corect. Povestea stivuitorului VNA și a depozitelor cu rafturi înalte va continua cu siguranță în viitor.

/products/Company/100_Jahre_STILL/06.Story/Story-06_Grafik-08.jpg

Stivuitoare pentru culoare foarte înguste de la STILL

Aveți întrebări despre stivuitoarele noastre pentru culoare foarte înguste? Nu ezitați să ne contactați.

Sau obțineți informațiile online: Prezentare generală a stivuitoarelor VNA de la STILL.

Titlu*
Acest site este protejat de Friendly Captcha si respectá Politica de confidențialitate Friendly Captcha.