31.01.2023

O capodoperă intralogistică pe 30.000 de metri pătrați

Viitor mai bun prin inovație

Hamburg, 26 ianuarie 2023 - Rhenus Warehousing Solutions preia logistica companiei SPAX, un producător de elemente de conectare, și reunește procesele într-un nou centru logistic în Bönen, Renania de Nord-Westfalia. Pentru automatizarea depozitului inovator, furnizorul de servicii logistice se va baza pe expertiza specialistului în intralogistică STILL. În calitate de furnizor de soluții unice pentru soluții logistice inovatoare în interiorul fabricii, cu mulți ani de experiență în domeniul automatizării, STILL este partenerul ideal pentru acest proiect, care până în prezent este unic în Germania.

Centrul logistic pentru SPAX, marca de șuruburi de renume mondial, va fi una dintre cele mai mari și mai moderne facilități de preluare a comenzilor cu roboți mobili autonomi (AMR) din Germania. STILL și Rhenus Warehousing Solutions implementează un concept intralogistic amplu care cuprinde sisteme de transport fără șofer, roboți mobili autonomi și un sistem de rafturi VNA (Very Narrow Aisle) complet automatizat, cu peste 42.000 de locații de depozitare pe o suprafață de aproape 30.000 de metri pătrați.

Procese complet automatizate pentru eficiență și siguranță maxime


Un total de peste 150 de echipamente automatizate STILL - inclusiv stivuitoare pentru preluarea comenzilor cu sisteme MX-X iGo, transpalete cu catarg cu sisteme EXV iGo și roboți mobili autonomi ACH 10 - vor fi utilizate în cadrul operațiunilor în mai multe schimburi pentru a se asigura că toate mărfurile sunt transportate în mod fiabil către diferite zone de lucru, depozitate și puse la dispoziție pentru procesele ulterioare, după cum este necesar. În conformitate cu pretenția de inovare a Rhenus și a clientului final SPAX, STILL implementează un concept logistic global care funcționează în întregime fără procese de transport manuale între primirea și eliberarea mărfurilor. Mărfurile care sosesc de la departamentul de recepție a mărfurilor sunt transportate în depozitul cu culoar îngust cu ajutorul unor transpalete automate cu catarg și a unor stivuitoare pentru pregătirea comenzilor. De aici, mărfurile sunt transportate automat din depozitul cu culoar îngust la departamentul de ambalare SPAX, unde mărfurile sunt împărțite în pachete. Bunurile finite ambalate de SPAX sunt transportate automat de acolo în depozitul cu culoar îngust pentru depozitare intermediară și apoi sunt distribuite în depozitul AMR. Aici intră în joc roboții mobili autonomi ACH, pe lângă stivuitoarele automate de preluare a comenzilor, sistemele MX-X iGo și transpaletele cu catarg EXV iGo. Acestea asigură furnizarea automată a produselor finite la stațiile de preluare. De acolo, aceștia duc comenzile preluate în zona de ieșire a mărfurilor, unde mărfurile sunt pregătite pentru expediere.

"Soluția complet automatizată, cu echipamente inteligente și un sistem de rafturi personalizat, asigură o fiabilitate maximă a procesului și o capacitate optimizată", explică Patrick Litz, șeful departamentului de aplicații avansate de la STILL. "În plus, creștem semnificativ siguranța în depozit și oferim clientului nostru o modalitate de viitor de a răspunde la lipsa tot mai mare de lucrători calificați în industria logistică."

Competență și parteneriat: Factorii de succes ai proiectelor complexe de inovare


Implementarea cu succes a unui proiect de această dimensiune nu depinde doar de cunoștințele de specialitate cuprinzătoare și expertiza tehnologică, ci și de un parteneriat constructiv între toți cei implicați în proiect. De exemplu, experții STILL s- au implicat încă din fazele incipiente ale proiectului, contribuind cu know-how-ul lor și cu mulți ani de experiență la planificare și proiectare. "Vorbim despre o instalație fără precedent în Germania. Cu aceste dimensiuni și cu acest grad de complexitate, cooperarea strânsă în parteneriat este un factor de succes important", explică Patrick Litz. Și adaugă: "Toate aceste componente marchează cooperarea noastră cu Rhenus Warehousing Solutions la un nivel înalt și suntem foarte încântați că am putut contribui la conturarea acestui proiect care marchează o tendință în domeniul intralogisticii." Clientul, Rhenus Warehousing Solutions, este, de asemenea, mai mult decât mulțumit de alegerea partenerului său intralogistic. "Nivelul ridicat de expertiză în consultanță și abordarea bazată pe parteneriat a echipei STILL ne-a convins încă de la început", explică Andreas Mayer, membru al echipei de conducere de la Rhenus Warehousing Solutions Germania. "Conceptul ia în considerare toate cerințele noastre pentru noul depozit și este, de asemenea, flexibil și scalabil - un factor important în ceea ce privește viabilitatea viitoare."