17.03.2022

"Votul cititorilor arată: Suntem pe drumul cel bun"

STILL impresionează de două ori în competiția „Produsul Anului 2022”

Hamburg, 17 martie 2022 - Cititorii revistei comerciale "materialalfluss" au avut de ales - și au optat de două ori pentru produse sau concepte logistice de la expertul în intralogistică din Hamburg.

În categoria „Tehnologie de depozitare și selectare a comenzilor”, STILL a convins cu ajutorul selectorului autonom OPX iGo neo și a noilor sale sisteme inteligente de asistență, cum ar fi Easy Protect.

Aceasta a fost a treia oară când revista comercială "materialalfluss" a cerut cititorilor săi să voteze pentru "Produsul Anului" toamna trecută. S-au căutat produse și proiecte care fie au o caracteristică tehnică specială, al căror succes pe piață în 2021 merită recompensat cu un premiu, fie al căror produs are o influență deosebită asupra industriei. Au fost acceptate înscrieri în 14 categorii. STILL GmbH s-a clasat pe primul loc la categoriile „Tehnologie de depozitare și selectare a comenzilor”, precum și „Logistică, logistică imobiliară și transporturi” și se numără printre primele trei la aceste categorii, toate considerate câștigătoare în conformitate cu statutul concursului.

STILL OPX iGo neo

În categoria tehnologiei de depozitare și selectare a comenzilor, furnizorul de intralogistică din Hamburg a intrat în selectorul autonom OPX iGo neo cu noile sale sisteme inteligente de asistență, cum ar fi Easy Protect, care garantează practic eficiența și siguranța. STILL OPX iGo neo își urmărește operatorul la fiecare pas și, în modul autonom, își adaptează traseul de deplasare, viteza și pozițiile de oprire la mediul său. De asemenea, frânează automat pe culoarele transversale și reacționează în funcție de situație, la obstacole și persoane. OPX iGo neo este primul selector echipat cu un sistem complet de protecție a pietonilor (EIP) cu scanere laser de siguranță.

Reorganizare la Siemens

Un concept de intralogistică independent de producător, dezvoltat de STILL Intralogistics Consulting pentru Siemens, este a doua nominalizare cu care compania cu sediul în Hamburg a luat parte la sondajul cititorilor din categoria logistică, depozite imobiliare și transport și a primit un premiu. Cu acest concept, performanța de sortare la Siemens WKC (fabrica Chemnitz pentru tehnologia combinată) a crescut cu 150%. Pentru a realiza acest lucru, o zonă de intralogistică care nu a putut fi extinsă a fost modificată în cursul proiectului pentru a găzdui bunurile depozitate anterior într-un alt depozit, precum și activitățile de preluare. Provocarea a fost creșterea capacității paleților cu 40%, a capacității transportatorilor de încărcături mici cu 240% și, în același timp, a performanței de preluare cu 110%, menținând în același timp același spațiu. Un alt obiectiv al reorganizării a fost acela de a instala un sistem logistic pe suprafața existentă, care să fie adaptat nevoilor clienților și, în același timp, mai eficient. Pentru a asigura utilizarea eficientă a spațiului, experții STILL au optat pentru un depozit de paleți cu doc înalt combinat cu un sistem AutoStore. După planificarea comună de către STILL Consulting și Siemens WKC, echipele de vânzări STILL și Dematic au preluat conducerea. STILL a furnizat platforma și sistemul de rafturi, în timp ce Dematic s-a concentrat pe instalarea sistemului AutoStore și a tehnologiei de transport.

Premiile vor fi prezentate din nou online anul acesta

Cele două premii au fost acordate lui Frank Müller, Senior Vice President Sales & Service Steering STILL EMEA, pe 16 martie. "Sunt încântat să primesc aceste premii. La urma urmei, acestea sunt premiate de un juriu deosebit de critic - și anume cititorii revistei comerciale materialfluss. Cu toate acestea, sunt deosebit de mulțumit că nivelul ridicat continuu de inovare al angajaților noștri STILL a fost recunoscut în acest fel. Votul cititorilor ne arată foarte clar că suntem pe drumul cel bun cu munca noastră de dezvoltare și serviciile noastre independente de consultanță. Aș dori să mulțumesc sincer cititorilor de materiale pentru această confirmare ", a subliniat Müller în perioada premierei.

Videoclipurile de la ceremoniile de premiere sunt deja în curs de editare și vor fi, probabil, publicate pe www.materialfluss.de la începutul săptămânii viitoare.