13.02.2024

„Strategia noastră de sustenabilitate dă roade: suntem din ce în ce mai buni în fiecare an”

EcoVadis: STILL încă o dată printre primele 1% dintre companiile durabile

Hamburg, 8 februarie 2024 - STILL, specialistul în intralogistică din Hamburg, a obținut încă o dată statutul de platină în clasamentul pentru lider de sustenabilitate din lume de către EcoVadis, cu 81 din 100 de puncte posibile. Astfel, STILL continuă să se claseze printre primele 1% dintre toate companiile evaluate, confirmând încă o dată alinierea consecventă a proceselor sale de afaceri la principiile de sustenabilitate.

Din nou printre primele 1% din toate companiile evaluate: STILL,specialistul în intralogistică din Hamburg, a obținut din nou statutul de platinăîn clasamentul mondial de sustenabilitate oferit de către EcoVadis.

Responsabilitatea socială corporativă (CSR) a fost o prioritate înaltă la STILL GmbH de mulți ani și este ferm înrădăcinată în ADN-ul companiei. Și cu succes, așa cum demonstrează încă o dată cel mai recent clasament de sustenabilitate al EcoVadis. Din nou, furnizorul de soluții inovatoare de intralogistică a primit cel mai înalt rating „platină” și a reușit să-și îmbunătățească rezultatul deja foarte bun din anul precedent. Acest lucru îl plasează încă o dată pe STILL în top 1% dintre companiile evaluate. „Prin acest rezultat remarcabil, ne deosebim de media europeană la toate categoriile de sustenabilitate. Ne arată că strategia noastră de sustenabilitate dă roade și că ne îmbunătățim an de an eforturile noastre de a face intralogistica potrivită pentru viitor și eficientă. Lucrăm la acest obiectiv în mulți pași mici, dar eficienți”, spune dr. Florian Heydenreich, vicepreședinte executiv vânzări și service STILL EMEA.

STILL realizează optimizări suplimentare în materie de etică și achiziții durabile

EcoVadis evaluează performanța de sustenabilitate a companiilor în cele patru domenii de muncă și drepturile omului, etică, achiziții publice și mediu - și STILL are scoruri peste medie în toate cele patru domenii de sustenabilitate. În special, EcoVadis acordă companiei din Hamburg note de top la categoriile „Managementul de mediu” și „Munca și drepturile omului”, obținând aproape de două ori mai multe puncte decât media tuturor companiilor chestionate. În domeniul eticii și achizițiilor, STILL a reușit chiar să își îmbunătățească semnificativ scorul față de anul precedent. „Clasamentul constant pozitiv în toate domeniile este un semn inconfundabil că sistemele noastre cuprinzătoare de management au la fel de mult succes ca și numeroasele noastre campanii în domeniile protecției mediului, reciclarii, eliminarea deșeurilor și manipularii și reducerii substanțelor periculoase”, spune dr. Florian Heydenreich. STILL publică o prezentare generală a proiectelor actuale de sustenabilitate și raportul de sustenabilitate al companiei la https://www.still.de/en-DE/company/sustainability.html.

Un nou arbore pentru fiecare premiu nou

Pentru prima dată în acest an, EcoVadis plantează un copac pentru fiecare punctaj primit, printr-un parteneriat cu „One Tree Planted”. Scopul este de a promova biodiversitatea și de a reduce concentrațiile globale de carbon. STILL sprijină acest demers și plantează, de asemenea, un copac pentru fiecare certificare EcoVadis pe care o primește. Dr Florian Heydenreich: „Acest lucru marchează în mod vizibil angajamentul companiei noastre față de managementul durabilității.”