02.02.2023

STILL oferta incarcare pentru masinile electrice de serviciu

Proiect-pilot "electrificat" și complet durabil

Hamburg, 2 februarie 2023 - Când vine vorba de durabilitate, furnizorul de intralogistică STILL din Hamburg dă din nou un exemplu: În cadrul unui proiect pilot, două vehicule din flota de service vor fi convertite la tracțiune electrică. Se preconizează că vor urma și altele, odată ce faza de testare se va încheia cu succes.

Nu doar în urma demonstrațiilor "Vinerea pentru viitor" și din cauza actualei crize energetice, a crescut rapid gradul de sensibilizare socială pentru protecția climei și durabilitate. "De fapt, clienții noștri ne întreabă din ce în ce mai des despre eforturile noastre de sustenabilitate. Mă bucur cu atât mai mult să știu că putem răspunde cu conștiința împăcată la întrebările pe această temă", spune Frank Müller, Senior Vice President STILL Brand Management. Dar această conștientizare la STILL nu a apărut doar atunci când subiectul a devenit atât de dezbătut în societate. "Mai degrabă, este o parte integrantă a ADN-ului nostru corporativ", continuă Frank Müller, "de aceea nu ne vom mulțumi cu ceea ce am realizat până acum. Obiectivul nostru este zero emisii pe întreg lanțul de aprovizionare."

"Fii electrificat!" pe bune

Încă de la mijlocul anului trecut, furnizorul de servicii intralogistice a instalat deja stații de încărcare pentru vehicule electrice în incinta sediului său central din Hamburg. În conformitate cu sloganul STILL "Be electrified!", în afară de vehiculele de companie cu propulsie electrică, angajații și vizitatorii își pot încărca acolo și mașinile electrice. Energia electrică necesară pentru stațiile de încărcare - ca și restul energiei electrice, de altfel - este furnizată de STILL din surse "verzi". "Prin stațiile noastre de încărcare aducem astfel o contribuție importantă la reducerea emisiilor de CO2", explică Stefan Sanny, Senior Director Facility Management & Technical Services.

Un proiect pilot împinge strategia de sustenabilitate


Odată cu introducerea primelor vehicule de service cu propulsie electrică, STILL face următorul pas în strategia sa de sustenabilitate. Pentru o perioadă inițială de un an, în cadrul unui proiect-pilot urmează să se colecteze date despre modul în care aceste unități de propulsie alternative sunt compatibile cu filozofia de service a STILL, care este pe cât de ambițioasă, pe atât de exigentă. Stefan Sanny: "În această perioadă, vom acumula experiență și informații pe care le vom evalua apoi în detaliu. Acest lucru ne va oferi răspunsuri la multe dintre întrebările noastre, cum ar fi: Cât de bine funcționează serviciul nostru în zonele rurale cu o infrastructură de încărcare mai puțin ideală? Ce autonomii pot fi atinse cu vehiculele încărcate? Cum afectează diferitele condiții meteorologice autonomia vehiculelor electrice?".

Angajament față de clienți și față de mediu

Pe baza acestei experiențe, STILL va decide apoi cum să extindă în continuare flota electrificată de service. Frank Müller: "Cu toate acestea, vom face tot ce ne stă în putință pentru a ne asigura că reușim să echilibrăm obiectivele noastre de sustenabilitate cu standardele noastre ridicate de servicii. La urma urmei, ne simțim angajați atât față de clienții noștri, cât și față de protecția mediului."