05.05.2022

STILL dorește să aducă vehiculele ghidate automatizate în atenția publicului larg

VDA 5050: STILL geht Partnerschaft mit SYNAOS ein

Hamburg, 05 mai 2022 - Vehiculele ghidate automat (AGV) și roboții mobili autonomi (AMR) au devenit indispensabili în lumea modernă a logisticii. "Automatizarea își găsește din ce în ce mai mult drumul în depozitele și halele noastre de producție - în toate sectoarele și în toate procesele", spune Florian Kratzer, International Key Account Manager Automated Solutions. AGV-urile impresionează în primul rând prin individualitatea și viteza cu care transportă automat materialele. Dar pentru a face aceste AGV-uri potrivite pentru piața de masă, este nevoie de o interfață uniformă, cum ar fi VDA 5050.

STILL dorește să aducă vehiculele ghidate automatizate publicului larg. VDA 5050 face acest lucru posibil.

O interfață uniformă este singura modalitate de a controla și coordona utilajele între producători. "La STILL, credem că o interfață standardizată va fi esențială în viitor pentru a continua să servim nevoile clienților noștri", adaugă Florian Kratzer.

Soluția este furnizată de interfața de comunicare VDA 5050 standardizată. Cu sprijinul său, gestionarea comenzilor sau a traficului flotelor eterogene, de exemplu, poate fi standardizată în cadrul unei interfețe cu un singur utilizator. Performanța interfeței a fost demonstrată, printre altele, în timpul evenimentelor AGV Mesh-Up sub auspiciile Asociației de Manipulare a Materialelor și Intralogistică VDMA. STILL a participat deja la acest eveniment anul trecut, care a avut loc în cadrul taberei de testare IFOY, și împreună cu diverși producători au demonstrat modul în care o gamă largă de vehicule de transport fără șofer pot comunica între ele prin interfața VDA 5050, pot naviga în siguranță și eficient într-o zonă comună și pot îndeplini sarcinile de transport într-o rețea. "În timpul acestui eveniment de testare de anul trecut, am integrat cu succes vehicule de la diferiți producători cu tehnologii de navigație și capacități de transport foarte diferite într-o unitate omogenă sub sistemul de control al KION Group, din care face parte și STILL", spune expertul STILL.

AGV care părăsesc nisa

Demonstrațiile de succes, cum ar fi AGV Mesh-Up, arată că sistemele de transport fără șofer nu vor mai fi soluții de nișă în viitor, ci adecvate pentru piața de masă. Kratzer: "STILL are viziunea de a aduce soluții automate pentru publicul larg. Acest lucru ne va permite să răspundem la întrebările clienților pe termen lung, de mare volum, care necesită flote automate mari.”

Prin adaptarea software-ului sistemului de control intern al grupului pentru AGV-uri, precum și a software-ului integrat al vehiculului la interfața VDA 5050, furnizorul de intralogistică din Hamburg dorește, de asemenea, să își consolideze competența pentru a putea integra produsele altor furnizori în sistemul său, precum și pentru a oferi AGV-uri produse în serie care pot fi integrate în sistemele de control ale altor furnizori prin intermediul VDA 5050, cum ar fi cele ale producătorului de software SYNAOS.

Parteneriat cu Synaos

Faptul că VDA 5050 nu este utilizat numai la evenimente și în scopuri demonstrative este evidențiat de parteneriatul încheiat de STILL cu producătorul de software inovator SYNAOS. Această cooperare servește nu numai la punerea în aplicare a proiectelor de automatizare de ultimă generație, ci, mai presus de toate, la oferirea clienților a posibilității de a alege atât software-ul, cât și hardware-ul în sine și de a le reuni în mod individual - exact ceea ce promite VDA 5050.

Dr. Wolfgang Hackenberg, CEO & Co-Fondator al Synaos: "Suntem foarte bucuroși să adăugăm STILL, un alt brand puternic, la rețeaua noastră internațională de parteneri. Platforma noastră de Management al Intralogisticii SYNA.OS LOGISTICS a susținut interfața VDA 5050 încă de la început. Astăzi, gestionăm numeroase implementări ale clienților pe această bază. Prin intermediul parteneriatului, clienții noștri vor beneficia și mai mult, deoarece își pot selecta individual hardware-ul și software-ul pentru realizarea proceselor lor de intralogistică și își pot spori semnificativ eficiența. Așteptăm cu nerăbdare proiectele comune cu STILL.”

Florian Kratzer: "Interfața standardizată de comunicare VDA 5050 va face procesele și mai sigure și mai simple. Prin urmare, în calitate de producător responsabil, vom continua să participăm în mod activ la acest proces - tot în interesul clienților noștri - și îl vom sprijini în mod activ.”