10.11.2023

STILL deschide prima linie de producție pentru sisteme cu celule de combustie la fabrica din Hamburg

Stimularea tranziției energetice

Hamburg, 10 noiembrie 2023 - Primele sisteme de celule de combustie produse la Hamburg ies astăzi de pe linia de producție. În cadrul unei ceremonii festive, expertul în intralogistică STILL a deschis oficial prima linie de producție din Hamburg pentru sisteme cu celule de combustie de 24 de volți. Acest lucru face din STILL primul producător de echipamente originale din Europa care oferă propriul sistem de celule de combustibil - un pas de pionierat pentru industria intralogistică și pentru Hamburg ca centru de inovare.

Împreună cu senatorul pentru economie și inovare al orașului hanseatic Hamburg, dr. Melanie Leonhard, și profesorul dr. Klaus Bonhoff, șef al departamentului pentru probleme de politică la Ministerul Federal pentru Afaceri Digitale și Transport (BMDV), dr. Florian Heydenreich, Vicepreședinte executiv Vânzări și Service STILL EMEA, a apăsat butonul de pornire la ora 12 și a deschis oficial unitatea de producție pentru sisteme cu celule de combustie de 24 de volți la fabrica STILL din Hamburg. Sistemele de celule de combustie de înaltă performanță pentru echipamentele de depozit vor fi produse în serie aici în viitor - de la fabricarea de componente individuale în centrul de mecatronică până la producerea sistemelor de celule de combustie pe linia de producție și verificarea finală a calității într-un test special conceput. O atenție deosebită este acordată procesului complex de testare pentru a se asigura că sistemul funcționează corect, poate rezista la presiune maximă și că nu pot scăpa gaze.

STILL a fost implicat în diverse proiecte și inițiative de dezvoltare a tehnologiei hidrogenului de mulți ani și a câștigat o experiență vastă și expertiză în producția și utilizarea sistemelor de celule de combustie. Odată cu lansarea propriei linii de producție, compania este acum în poziția de a oferi primele echipamente de depozitare ca versiuni cu celule de combustie de 24 de volți, franco fabrică.

STILL este în prezent singurul producător din industria intralogistică care își produce propriile sisteme de celule de combustie și le integrează în stivuitoarele sale ca opțiune. „În calitate de pionier în industria intralogistică, considerăm că este responsabilitatea noastră să promovăm cu îndrăzneală și consecvență tranziția energetică. Extinderea tehnologiei hidrogenului verde ca sistem de propulsie fără emisii și economisirea resurselor joacă un rol decisiv în acest sens.” explică dr. Florian Heydenreich, vicepreședinte executiv Vânzări și Service STILL EMEA. „Astăzi facem un mare pas înainte pe această cale importantă și ne asigurăm ca utilizarea sistemelor de celule de combustie să fie posibilă și fezabilă pentru clienții noștri”. Sistemul de pile de combustie a fost dezvoltat în cadrul Grupului și finanțat cu un total de 1.914.687 de euro în cadrul Programului Național de Inovare pentru Hidrogen și Tehnologia Pilei de Combustie. Ghidul de finanțare este coordonat de NOW GmbH și implementat de Project Management Jülich (PtJ). “
Das Brennstoffzellensystem wurde im Konzern entwickelt und im Rahmen des Nationalen Innovationsprogramms Wasserstoff- und Brennstoffzellentechnologie mit insgesamt 1.914.687 Euro gefördert. Die Förderrichtlinie wird von der NOW GmbH koordiniert und durch den Projektträger Jülich (PtJ) umgesetzt.

Integrare holistică a sistemului:
STILL cooperează cu parteneri de infrastructură

Pentru a face din utilizarea stivuitoarelor industriale alimentate cu hidrogen o realitate pentru clienți și pentru a le oferi consiliere cuprinzătoare cu privire la tehnologia celulelor de combustie, STILL lucrează cu diverși experți în proiecte de hidrogen, inclusiv Hydrogentle. Compania de inginerie din Hamburg este specializată în planificarea, proiectarea și implementarea proiectelor de hidrogen verde. Prin urmare, clienții STILL primesc totul dintr-o singură sursă - de la echipamente industriale de înaltă calitate, inclusiv sisteme cu celule de combustie, până la consultanță, planificare, service și întreaga infrastructură cu hidrogen.

Pentru a oferi clienților cu flote mici acces la tehnologia pilelor de combustie, STILL va oferi, de asemenea, o stație mobilă de alimentare cu hidrogen pentru alimentarea cu hidrogen și vehicule alimentate cu celule de combustie ca soluție de închiriere începând cu primul trimestru al anului 2024. Acest lucru le va oferi clienților posibilitatea de a testa această tehnologie timp de aproximativ patru săptămâni fără restricții și în scenarii de operare din viața reală. Ei vor beneficia chiar de o soluție completă: vehicule cu pile de combustie cu un sistem de realimentare corespunzător, inclusiv omologare și instalare.

Extinderea portofoliului și a capacităților de producție

De asemenea, STILL continuă să investească în extinderea tehnologiei hidrogenului în intralogistică. Pe de o parte, grupul lucrează deja la dezvoltarea unui sistem de celule de combustie de 48 de volți, care va fi produs și la fabrica din Hamburg în viitor. Pe de altă parte, STILL plănuiește să-și extindă capacitățile de producție în următorii câțiva ani. Linia de producție existentă este deja proiectată pentru acest lucru.