18.01.2024

Soluții de automatizare scalabile și sisteme energetice inteligente pentru intralogistică de viitor

STILL la LogiMAT 2024

Hamburg, 18 ianuarie 2024 - De la soluții inteligente entry-level până la soluții complet integrate: dezvoltările sofisticate în domeniul dinamic al automatizării se află în centrul prezenței din acest an a specialistului în intralogistică STILL din Hamburg la LogiMAT în perioada 19-21 martie, ce va avea loc la Stuttgart. Sistemele energetice inovatoare pentru intralogistica durabilă vor fi, de asemenea, un punct focal. STILL va prezenta primul său sistem intern de producție a pilelor de combustie de 24 de volți pentru stivuitoare, care este în funcțiune la uzina din Hamburg de la sfârșitul anului 2023. STILL va prezenta acestea și multe alte puncte de atracție intralogistice în hala 10, la standurile B40 și B41.

La LogiMAT 2024, STILL va prezenta soluții de automatizare scalabile, sisteme energetice inteligente, inovații de produs în domeniul tehnologiei de depozitare și multe alte puncte de atracție intralogistice la standul său B40 și 41 din Sala 10.

Cererea de soluții de automatizare standardizate, scalabile și rapid realizabile în intralogistică este în continuă creștere, rezultând o piață foarte diferențiată. STILL a recunoscut această dezvoltare într-un stadiu incipient și și-a diversificat portofoliul de automatizări în consecință. Pe lângă soluțiile de automatizare complet integrate pentru cerințe complexe, STILL oferă acum și produse standardizate, eficiente din punct de vedere al costurilor și disponibile rapid, cu un instrument de punere în funcțiune deosebit de simplu.

Soluții de automatizare STILL iGo: Gama completă de automatizări în două scenarii live interesante

În două zone expoziționale, STILL va arăta vizitatorilor interesați cum poți pune în practică ambele soluții și va prezenta noi produse și soluții din domeniul automatizării. Aplicațiile de automatizare extrem de personalizabile vor fi prezentate în soluția de sistem iGo. Această soluție permite ca vehiculele să fie integrate în procese logistice cuprinzătoare - scalabile de la vehicule individuale la flote întregi. Un scenariu real în care mai multe sisteme de transport fără șofer lucrează împreună în sincronizare perfectă va demonstra complexitatea și variația ce pot fi atinse.

Într-un al doilea scenariu live, STILL va prezenta noua sa soluție inteligentă entry- level iGo easy pentru automatizarea proceselor logistice individuale. Această soluție va fi prezentată în mod viu la târg folosind transpaletul EXV iGo. Ca un punct culminant special, vizitatorii standului STILL vor putea configura singuri stivuitorul, traseul acestuia și parametrii importanți de funcționare. Acest lucru le va permite să experimenteze instrumentul unic de punere în funcțiune și interfața intuitivă cu utilizatorul și să vadă singuri simplitatea inteligentă a implementării.

Soluții energetice inteligente pentru intralogistica viitorului: STILL prezintă stivuitoare cu sistem de celule de combustie

Pe lângă cererea în creștere pentru soluții de automatizare inteligente, problema sistemelor energetice ale viitorului este o preocupare majoră pentru intralogistică. Alături de tehnologia Li-Ion, tehnologia hidrogenului este considerată a fi unul dintre cele mai relevante sisteme energetice ale viitorului. Puternic, eficient, fără emisii - și extrem de prietenos cu mediul, odată ce disponibilitatea hidrogenului „verde” este garantată în mod fiabil. Potrivit experților de la STILL, această tehnologie va fi un pilon important al tranziției energetice și va domina în viitor intralogistica ca parte a unui portofoliu mixt cu baterii Li-Ion. „Suntem convinși că, de îndată ce este disponibil suficient hidrogen verde, cererea de stivuitoare alimentate cu hidrogen, care este deja în creștere constantă, va crește și mai mult", explică Jan-Christoph Sachse, Senior Director Marketing & Brand Communications la STILL. Din acest motiv, STILL a devenit recent primul producător de echipamente originale din Europa care a lansat propriul sistem de celule de combustie de 24 de volți - fabricat și instalat în stivuitoarele STILL la uzina din Hamburg. STILL acoperă astfel întreaga gamă de sisteme energetice durabile pentru intralogistică și poate oferi clienților consiliere și implementare de soluții care sunt precis adaptate nevoilor și condițiilor lor.

În perioada 19-21 martie, vizitatorii târgului vor avea ocazia să afle mai multe despre domeniile de aplicare adecvate și infrastructura necesară, să descopere portofoliul actual de stivuitoare cu hidrogen și, bineînțeles, să experimenteze un stivuitor cu hidrogen STILL inclusiv sistemul de alimentare sub tensiune.

Tehnologie de depozit: timonă câștigătoare a mai multor premii disponibilă pentru multe transpalete STILL, STILL lansează transpaletul cu operare la înălțime EXV 10-16C

În domeniul tehnologiei de depozitare, STILL prezintă, de asemenea, inovații interesante la LogiMAT in acest an, inclusiv noul stivuitor STILL EXV 10-16C. Una dintre cele mai impresionante caracteristici ale acestuia este timona inteligentă, premiată IFOY. Poate fi operat intuitiv atât de către operatori stângaci, cât și de către operatori dreptaci. Datorită afișajului integrat în capul timonei, operatorul poate urmări în orice moment toate datele relevante ale echipamentului, cum ar fi nivelul de încărcare a bateriei, orele de funcționare sau programul de conducere curent. Conceptul de timonă s-a dovedit atât de succes încât a fost extins la alte echipamente de depozitare din gama de excelență STILL.

Recrutare inteligentă în competiția internațională pentru forță de muncă calificată

Lipsa de forță de muncă calificată și competiția pentru inovatorii de mâine afectează și intralogistica. Acesta este motivul pentru care strategii de resurse umane de la STILL folosesc, de asemenea, elementele importante ale industriei internaționale, cum ar fi LogiMAT, pentru marketing și recrutare inovatoare de personal. „Pe lângă experții noștri în produse și tehnologie, echipa noastră de resurse umane va fi și la târg”, spune Jan-Christoph Sachse. „La standul nostru, potențialii solicitanți vor obține o perspectivă completă asupra portofoliului nostru de echipamente și soluții. Ei vor avea, de asemenea, o primă impresie despre filozofia și spiritul nostru corporativ și vor avea ocazia să discute cu colegii. Este o oportunitate excelentă pentru noi să ne prezentăm autentic ca o companie și să facem noi contacte valoroase. Așteptăm cu nerăbdare să întâlnim multe fețe noi și să facem schimb de idei!

Accent pe durabilitate: reciclarea bateriilor în tehnologia Li-Ion

De asemenea, echipa STILL prezentă la târg așteaptă cu nerăbdare să discute despre cele mai recente evoluții în domeniul stivuitoarelor contrabalansate și portofoliile diferențiate de produse ale Classic Line și Excellence Line. Accentul se va pune și pe tema sustenabilității în intralogistică - un domeniu cheie în care, pe lângă energiile regenerabile, utilizarea eficientă a resurselor și sistemele de propulsie ecologice, reciclarea bateriilor devine din ce în ce mai importantă, mai ales în cazul tehnologiei Li-Ion.