22.11.2022

Sisteme de pile de combustie produse de STILL

Cooperare cu Hydrogentle pentru consultanță holistică în domeniul pilelor de combustie

Hamburg, 20 octombrie 2022 - STILL este de ani de zile un pionier în domeniul energiilor alternative și continuă să promoveze utilizarea hidrogenului în intralogistică. Începând de anul viitor, compania cu sediul la Hamburg nu numai că va produce sisteme de pile de combustie în propria fabrică, dar a încheiat și o cooperare în ceea ce privește infrastructura de hidrogen, pentru a oferi clienților totul dintr-o singură sursă.

STILL intră în parteneriat cu Hydrogentle pentru consultanță holistică în domeniul pilelor de combustie.

Furnizorul de intralogistică STILL, cu sediul la Hamburg, va lansa anul viitor propriul sistem de pile de combustie de 24 de volți pentru echipamentele de manipulare marfă. Acesta va fi produs la fabrica principală din Hamburg. Astfel, STILL va fi primul producător de echipamente originale de pe piața europeană care va produce sisteme de pile de combustie - așa-numitele module de înlocuire a bateriilor - în propriile unități de producție. "Tehnologia pilelor de combustie este, cu siguranță, cel mai inovator pilon de bază al STILL în acest moment", explică Frank Müller, Senior Vice President STILL Brand Management. "Mai ales având în vedere crizele actuale, credem că această tehnologie are o mare șansă de succes.”

"O singură interfață pentru client" - abordare holistică


Pentru a-și consilia și sprijini clienții în mod cuprinzător și în ceea ce privește tehnologia pilelor de combustie, STILL a încheiat un parteneriat cu Hydrogentle GmbH, o firmă de inginerie cu sediul la Hamburg care planifică construcția de instalații speciale, pregătește analize de fezabilitate și consiliază clienții pe tema infrastructurii de hidrogen. "Cu sprijinul specialistului în hidrogen Hydrogentle, putem, în interesul clienților noștri, să oferim o abordare holistică a subiectului pilelor de combustie", continuă Müller. “Holistică înseamnă că oferă clientului un singur punct de contact cu STILL: furnizăm echipamente industriale de înaltă calitate care sunt "Fuell cell-ready", pila de combustie, service-ul și întreaga infrastructură de hidrogen - toate de la o singură sursă.”

Hydrogentle GmbH, cu sediul în portul Hamburg, dezvoltă și implementează proiecte și concepte în domeniul hidrogenului verde și oferă asistență clienților. La fel ca și STILL, Hydrogentle adoptă o abordare holistică: consultanță, evaluare individuală a amplasamentului, precum și planificare, management de proiect și implementare. La cererea clientului, Hydrogentle oferă asistență până la predarea unei infrastructuri de hidrogen la cheie pentru alimentarea cu hidrogen a echipamentelor industriale și a altor vehicule. "Hidrogenul și tot ceea ce presupune este complicat", spune Axel Poblotzki, director general al Hydrogentle GmbH. "Noi simplificăm subiectul și facem ca soluțiile bazate pe hidrogen să fie tangibile la orice scară.

Hidrogenul ca tehnologie potrivită pentru utilizarea zilnică

Abordarea "o singură interfață către client" capătă o semnificație specială în contextul hidrogenului. Lanțul valoric, de la producția până la realimentarea cu hidrogen, este lung și complex. Diverși furnizori și oameni din diverse domenii de activitate trebuie să fie coordonați între ei ca un ceas elvețian. Aici intervine Hydrogentle, care dezvoltă soluții zilnice pentru clienți. Accentul este pus pe fezabilitatea tehnică, juridică și economică a proiectelor și conceptelor. "Cooperarea dintre cele două companii ale noastre va simplifica în mod semnificativ consultarea, instalarea infrastructurii și operarea stivuitoarelor alimentate cu pile de combustie pentru clienții noștri", spune Frank Müller. "Suntem foarte mulțumiți că am reușit să câștigăm Hydrogentle ca partener."

Colaborarea cu Hydrogentle este piatra de temelie finală și decisivă pentru ca STILL să lanseze acum în mod proactiv tehnologia pilelor de combustie pe piață. Acest lucru înseamnă că stivuitoarele STILL nu mai sunt doar "Li-Ion Ready", ci și "Fuel Cell Ready". Aceasta înseamnă că clienții pot alege între diferitele surse de energie fără a fi nevoiți să opteze pentru un anumit echipament. În plus, STILL oferă clienților săi "servicii complete" pentru echipamente și baterii sau pile de combustie, o arhitectură de sistem foarte robustă și timpi de nefuncționare reduși. Integrarea perfectă a sistemului conduce la un nivel ridicat de acceptare a noii tehnologii și, astfel, la crearea unei infrastructuri extinse de hidrogen de către partenerul STILL, Hydrogentle - așa cum vă așteptați de la STILL, totul de la o singură sursă.