27.06.2024

Procese logistice inteligente ca bază pentru flexibilitate pe termen lung

Optimizarea proceselor în depozit cu STILL

Hamburg, 27 iunie 2024 - Producție flexibilă, loturi mici, eficiență maximă și cea mai bună siguranță posibilă pentru angajați, vehicule și mărfuri - și toate acestea într-un context de competitivitate și presiune a costurilor în continuă creștere. Multe companii se confruntă cu aceste provocări sau provocări similare. Optimizarea personalizată a proceselor este o pârghie importantă și o condiție prealabilă esențială pentru o creștere durabilă a eficienței, flexibilității și scalabilității pe termen lung. STILL, specialistul din Hamburg pentru soluții intralogistice, sprijină companiile în optimizarea inteligentă a proceselor lor logistice.

Procesele inteligente și optimizate, începând cu recepția mărfurilor până la expediere sunt baza pentru o creștere durabilă a eficienței, flexibilității și scalabilității pe termen lung.

Succesul pe termen lung în vremuri volatile și dinamice necesită un grad ridicat de flexibilitate și dorința de a se adapta rapid și continuu la condițiile, cerințele și cauzalitățile în schimbare. Pe lângă procesele din ce în ce mai rapide și fără erori, acest lucru poate însemna și extinderea producției în cel mai scurt timp posibil, realizarea de cicluri de producție scurte cu loturi mici și adaptarea constantă a proceselor și a lanțurilor de aprovizionare în mod flexibil.

Procesele inteligente sunt cheia pentru flexibilitate și scalabilitate

Capacitate crescută, vehicule mai puternice, mai mulți angajați sau o mai mare independență prin procese automatizate - toate acestea sunt piese ale puzzle-ului producției optimizate. Cu toate acestea, pentru o creștere durabilă și de succes pe termen lung, este esențial să se optimizeze procesele în toate domeniile, de la intrarea mărfurilor până la încărcare și transport. „Procesele inteligente creează flexibilitate pe termen lung și reprezintă fundamentul stabil care oferă unei companii libertatea de a acționa flexibil și cu agilitate în timp”, explică Florian Heydenreich, Vicepreședinte Executiv Vânzări și Service STILL EMEA.

Și pe bună dreptate: acolo unde procesele, rutele și punctele de transfer din zona de intrare a mărfurilor sunt clar definite și unde, de exemplu, vehiculele automate și sistemele inteligente de rafturi interacționează fără probleme, spațiul disponibil poate fi utilizat în mod optim și capacitatea de manipulare crescută. În plus, riscul de accidente este redus semnificativ și, dacă cererea crește, mai multe vehicule pot fi integrate la viteze mai mari sau pot fi adăugate rafturi în orice moment, fără a schimba procesele sau a compromite organizarea de bază a mărfurilor primite. Același lucru este valabil și pentru depozitare, ridicarea comenzilor, aprovizionarea producției, expedierea și eliberarea mărfurilor. Atunci când materialul necesar ajunge la linia de producție nu doar la timp, ci și în ordine - împachetat și pre-asamblat eficient - linia rulează eficient și fără întrerupere. Perturbațiile sau întârzierile cauzate de traversarea vehiculelor sau a persoanelor sunt reduse la minimum. Când toate documentele de livrare relevante pentru produsele finite sunt complete, clare și clar vizibile, rata de eroare este redusă, capacitatea de manipulare este crescută și clienții mulțumiți își primesc livrările cât mai repede posibil.

Experții cu experiență ajută companiile pe drumul către procese inteligente

În ciuda valorii adăugate evidente a proceselor inteligente, multe companii sunt încă reticente în a aborda problema optimizării proceselor. La urma urmei, implică a face un pas înapoi față de ritmul agitat al producției de zi cu zi pentru a regândi fluxurile de lucru familiare și procesele înrădăcinate. În același timp, optimizarea inteligentă a logisticii depinde în mare măsură de condițiile, cerințele și obiectivele individuale - nu există o soluție universală. Expertul în intralogistică STILL din Hamburg sprijină clienții pe drumul către procese logistice inteligente: în parteneriat, individual și transparent, cu mulți ani de experiență și un nivel înalt de competență de consultanță. Pe baza unui inventar detaliat și a analizei fluxului de materiale existente și a proceselor

Procese logistice inteligente ca bază pentru flexibilitate pe termen lunglogistice, sunt identificate punctele forte, potențialele și nevoile de optimizare și se derivă recomandări individuale de acțiune - de la mici ajustări până la restructurarea completă a tuturor zonelor depozitului. „Regândirea și adaptarea proceselor stabilite necesită dorința de a se schimba și poate implica, în unele cazuri, o reorganizare considerabilă”, explică Florian Heydenreich. „Dar, în cele din urmă, procesele optimizate și implementarea tehnologiilor inovatoare sunt cheia pentru o productivitate, flexibilitate și scalabilitate mai mari și sunt rentabile din punct de vedere economic pe termen lung”.Sistemele de management digital permit procese transparenteStrâns legată de optimizarea proceselor este analiza transparentă a propriilor procese. Cu cât o companie are mai multe cunoștințe despre propriile procese, inventare și provocări, cu atât poate fi mai orientată și mai de succes în implementarea îmbunătățirilor și răspunsul la schimbări. În acest scop, STILL utilizează sisteme digitale de gestionare a fluxului de materiale și a flotei care mapează fiecare pas individual al procesului, în timp real, și conectează inteligent diferite părți de informații pentru a forma un întreg transparent. De exemplu, dacă cunoașteți exact nivelul de utilizare al stivuitoarelor dvs., cât timp durează pregătirea fiecărei comenzi și ce mărfuri se află în ce compartiment de raft și în ce cantitate, vă puteți planifica și flota cu precizie - nu numai în ceea ce privește dimensiunea , dar și în ceea ce privește selecția, configurarea și sarcinile stivuitoarelor individuale. Pentru a oferi companiilor o impresie despre modul în care depozitul lor se poate schimba prin implementarea de procese inteligente și tehnologii inovatoare, specialiștii de la STILL au adunat toate acestea pe pagina Smart Logistics | STILL Romania într-un mod clar și practic, cu animații dinamice de înainte și după.