04.10.2023

Ne concentrăm pe circularitate: În fiecare an, STILL dă o nouă viață la aproximativ 8.000 de stivuitoare industriale

35 ani de echipamente second-hand de la STILL

Hamburg, 28 septembrie 2023 - Cicluri extinse de creare a valorii adăugate, echipamente second-hand de calitate superioară, sustenabilitate și concepte circulare - aceste subiecte au atras recent o mare atenție în toate industriile, dar pentru expertul în intralogistică STILL, cu sediul la Hamburg, soluțiile orientate spre client și un nivel ridicat de responsabilitate față de resurse sunt de 35 de ani o rutină. În prezent, cu patru centre de recondiționare în Europa, STILL oferă în fiecare an o nouă șansă de viață la aproximativ 8.000 de stivuitoare industriale. Iar tendința este în creștere.

În fiecare an, STILL dă o nouă viață la aproximativ 8.000 de stivuitoare industriale.

Atunci când un stivuitor cu furcă recondiționat profesional iese din curtea centrului de recondiționare STILL, cu greu se poate distinge cu ochiul liber de un stivuitor nou. Chiar și la testul de rezistență abia dacă se poate observa diferența. Așadar, nu este de mirare că piața echipamentelor second-hand este în creștere puternică și că achiziționarea de stivuitoare industriale second-hand devine o alternativă atractivă pentru tot mai multe companii. Pe lângă considerentele economice, aspectele legate de disponibilitate, dar mai ales sustenabilitatea, responsabilitatea față de resurse și reducerea amprentei proprii de CO2 joacă un rol din ce în ce mai important. Căci, pe lângă temele majore ale zilei, cum ar fi sistemele de energie alternativă, reciclarea și conceptele de dezvoltare circulară, recondiționarea vehiculelor și, prin urmare, reutilizarea componentelor și a materiilor prime reprezintă, de asemenea, un pilon important al conceptelor durabile și de viitor în logistică.

35 de ani de experiență și o rețea în creștere de centre de recondiționare

Încă de la sfârșitul anilor 1980, STILL a început să recondiționeze stivuitoarele uzate pe baza unor standarde de calitate uniforme și să le ofere clienților ca alternativă. În acest scop, compania și-a construit și extins succesiv propria rețea în Europa. În 2008, situl Stuhr de lângă Bremen a fost primul centru de recondiționare al STILL, urmat în 2014 de un altul în Rokietnica, Polonia, și în 2017 în Lainate, lângă Milano. Și, în urmă cu doar câteva zile, un al patrulea centru de recondiționare și-a deschis porțile în Çerkezköy, Turcia. În total, până la 8.000 de stivuitoare sunt supuse unei revizii tehnice și vizuale în fiecare an și sunt returnate structurii de vânzări STILL. În întreaga Europă, clienții pot alege chiar din aproximativ 25.000 de stivuitoare recondiționate, care sunt de cea mai bună calitate și disponibile rapid - chiar și online - în orice moment.


O alternativă inteligentă: soluții personalizate datorită vehiculelor premium de ocazie

Piața secundară a stivuitoarelor și a echipamentelor de depozitare este în continuă creștere de ani de zile. Acest lucru se datorează în parte ofertei în creștere - în special ca urmare a segmentului de piață al leasingului în continuă creștere. Dar și cererea crește simțitor. Din perspectiva clientului, acest lucru nu este surprinzător, spune Frank Müller, Senior Vice President STILL Brand Management: "Atât din punct de vedere economic, cât și din punct de vedere ecologic, achiziționarea de echipamente second-hand și recondiționate are sens pentru tot mai mulți dintre clienții noștri. Nu trebuie să fie întotdeauna "unul nou"", explică el. "STILL este cunoscută pentru că oferă clienților soluții individuale și personalizate. Iar stivuitoarele recondiționate de înaltă calitate fac parte cu siguranță din acestea." Cu mulți ani de experiență, procese sofisticate și recondiționare atent planificată capacități planificate în întreaga Europă, STILL stabilește ritmul în intralogistică și în acest domeniu și este un partener de încredere și inovator pentru clienții săi.

Motivele pentru care clienții STILL aleg un stivuitor second-hand pot fi foarte diferite. Un grup țintă important este reprezentat de întreprinderile și companiile mici și mijlocii cu sarcini de transport moderate și timpi de funcționare controlabili - dar, în același timp, cu cerințe ridicate în ceea ce privește calitatea și serviciile. Atunci când cumpărați un stivuitor STILL recondiționat, beneficiați nu numai de calitatea garantată de producător, ci și de serviciile complete și calificate ale STILL - la un preț atractiv și cu disponibilitate imediată.

Cu toate acestea, clienții STILL cu flote mari și operațiuni intensive se orientează din ce în ce mai mult și către echipamentele uzate ca parte a flotelor mixte. În special pentru sarcinile de transport care nu implică o funcționare 24 de ore din 24, 7 zile din 7, cum ar fi încărcarea și descărcarea camioanelor, echipamentele rulate pot fi folosite foarte bine. Pe lângă aspectele financiare, motivațiile ecologice joacă un rol important în acest caz: promovarea ciclurilor lungi de creare a valorii, conservarea resurselor prețioase și reducerea dovedită a amprentei de CO2 sunt prioritare pe agenda multor companii în prezent, dacă nu fac parte chiar din propriile "specificații" ale companiei. "Flotele mixte de vehicule premium noi și recondiționate reprezintă o modalitate foarte atractivă pentru mulți dintre clienții noștri de a combina în mod inteligent eficiența și responsabilitatea - în întregime fără compromisuri de o parte sau de alta", explică Frank Müller.

Calitatea și serviciile: avantaje de vânzare unice, indispensabile chiar și pe piața second-hand

Condițiile prealabile indispensabile pentru o afacere de succes cu echipamente second-hand sunt calitatea ridicată a stivuitoarelor recondiționate și serviciile complete, la fel ca și în cazul echipamentelor noi. Pentru a asigura o calitate premium și un nivel ridicat de comparabilitate și transparență, STILL a introdus încă din 2003 un sistem de clasificare uniform la nivel european pentru echipamentele sale second-hand. Acesta clasifică stivuitoarele în funcție de următoarele criterii: tehnologie, garanție, aspect, vechime și starea bateriei în categoriile bronz, argint și aur și definește recondiționarea corespunzătoare în conformitate cu procesele standardizate. "Pentru mulți dintre clienții noștri potențiali de pe piața secundară, categoria de argint reprezintă echilibrul ideal între standardul de înaltă calitate și economii financiare notabile", comentează Frank Müller cu privire la această clasificare. Un stivuitoar încadrat în această clasificare a fost complet testat din punct de vedere tehnic și revizuit cu piese originale STILL, curățat, reparat vizual și proaspăt vopsit. Datorită recondiționării profesionale a bateriei, STILL garantează o capacitate a bateriei de cel puțin 70 la sută pentru vehiculele electrice din categoria de argint și chiar de 100 la sută în categoria de aur. Și atunci când vine vorba de service, clienții din segmentul stivuitoarelor second-hand se pot baza, de asemenea, pe calitatea STILL obișnuită. Întreaga gamă de servicii de service STILL se aplică și în cazul echipamentelor second-hand - de la disponibilitatea pieselor de schimb până la ciclurile de întreținere preventivă pentru asigurarea flexibilității și disponibilității maxime.