08.02.2022

Iată cum „David și Goliat” lucrează împreună eficient în depozit

Hamburg, 08 februarie 2022 - STILL va prezenta publicului larg pentru prima dată noua serie ACH la târgul LogiMAT de la Stuttgart, în perioada 31 mai - 2 iunie 2022, în hala 10, standul B41/B51. Într-un scenariu de aplicație realist, specialistul în intralogistică din Hamburg va demonstra modul în care roboții mobili automați (AMR) versatili și flexibili pot funcționa în simbioză cu transportoare verticale automate, cum ar fi stivuitoare sau stivuitoare de culoare înguste. Rezultatul: o nouă formă de diviziune modernă a muncii care va ridica procesele de transport în depozite sau producție la un nivel complet nou.

STILL și-a lansat noile echipamente AMR în ianuarie 2022 în trei versiuni - cu capacități de încărcare de la 600 la 1.500 kg.

În cadrul expoziției internaționale, STILL va demonstra procese care se desfășoară în acest fel sau foarte asemănător în fiecare zi în aproape fiecare depozit sau hală de producție: preluarea semifabricatelor din depozite cu module înalte, transportul lor pentru prelucrare ulterioară, returnarea ulterioară la depozitul cu module înalte și depozitarea finală a produselor finite. Toate procesele care în trecut consumau foarte mult timp și/sau forță de muncă pot fi acum mult mai rentabile și mai eficiente datorită fluxurilor de lucru optimizate. „Atingem această optimizare a procesului printr-o nouă formă de diviziune a muncii în care fiecare mașină preia exact sarcinile pentru care a fost optimizată. Transportorul vertical automatizat stochează sau preia mărfurile în depozitul cu module înalte, iar noii noștri roboți mobili automați se ocupă de transportul orizontal. Datorită dimensiunilor lor foarte compacte, sunt mult mai manevrabili în depozit sau în producție și, prin urmare, pot ajunge cu ușurință aproape în orice poziție în producție - până la lucrătorul de pe linia de producție", explică Torsten Wiecker, Vicepreședinte Brand Management STILL EMEA.

Noua serie ACH de la STILL

STILL și-a lansat noile echippamente AMR în ianuarie 2022 în trei versiuni. Modelul ACH 06, cu o capacitate de încărcare de 600 kg și dimensiuni de 956x730x240 mm, este deosebit de potrivit pentru transportul automat de mărfuri mai ușoare. Poate ridica sau plasa mărfuri până la o înălțime de 270 mm. Când este încărcat, micul echipament atinge o viteză de deplasare de 1,5 m/sec. Versiunea de dimensiuni medii, ACH 10, măsoară 1182x832x260 mm și poate transporta încărcături de 1.000 kg. Dacă trebuie să transportați automat încărcături și mai grele, puteți alege ACH 15. Cel mai puternic dintre cele trei modele măsoară și 1182x832x260xmm și este proiectat pentru sarcini de până la 1500 kg. Înălțimea de ridicare și coborâre atât a ACH 10, cât și a ACH 15 este de 290 mm. La încărcare, cele două variante mai mari ating o viteză de până la 1,2 m/sec. Zona de încărcare disponibilă pentru ACH 06 este de 900x900 mm. Celelalte două modele au o platformă de încărcare cu o suprafață de 1200x1200 mm. Toate cele trei modele sunt alimentate de o baterie Li-ion. Poate fi încărcată foarte convenabil prin stația de încărcare care face parte din sistem. Echipamentele andochează automat în stație după cum este necesar.

Numeroase posibilități de aplicare
Aceste caracteristici fac din sistemele STILL AMR soluția ideală pentru transportul orizontal automat al mărfurilor. Datorită tehnologiei de ultimă oră cu senzori, seria inovatoare ACH se deplasează independent, proactiv și în siguranță în depozit - chiar și în operațiuni mixte cu oameni și alte camioane industriale.

Vehiculele transportă o mare varietate de suporturi de încărcare pe platformele lor și pot fi adaptate la o gamă largă de puncte de transfer. În funcție de cerințe, AMR funcționează independent sau printr-o conexiune la diferitele sisteme software ale operatorilor.

Echipamentele AMR se remarcă și în ceea ce privește protecția mediului. Datorită greutății lor semnificativ mai mici în comparație cu soluțiile clasice de depozitare automată, consumul lor de energie este redus considerabil. În plus, costurile de achiziție, operare și întreținere ale acestora sunt foarte mici. Prin urmare, ele pot fi integrate în mediile și sistemele existente în mod foarte rentabil. În combinație cu scalabilitatea bună și standardul lor ridicat de siguranță, seria ACH oferă o intrare atractivă în automatizare pentru multe industrii, de ex., în furnizarea de piese pentru producție, industria auto, logistică, producție medicală, producția de îmbrăcăminte sau electronice sau e-comerț.