24.04.2023

Certificatul de platină pentru sustenabilitate

Evaluare de top din partea EcoVadis

Hamburg, 24 aprilie 2023 - Renumita platformă de evaluare EcoVadis a acordat STILL certificatul de platină pentru sustenabilitate. Acest lucru plasează expertul în intralogistică cu sediul la Hamburg printre primele 1% dintre companiile chestionate și o diferențiază de media companiilor europene în toate categoriile de sustenabilitate.

Medalie de platină pentru o companie de intralogistică din Hamburg: STILL a primit certificatul de platină pentru sustenabilitate de la prestigioasa platformă de evaluare EcoVadis.

După ratingurile deja foarte bune "Gold" din anii precedenți, agenția de rating EcoVadis, recunoscută la nivel internațional, a acordat anul acesta pentru prima dată companiei de intralogistică STILL din Hamburg certificatul de platină pentru sustenabilitate - acesta este cel mai înalt nivel de rating. Doar un procent din toate companiile evaluate au obținut un rezultat la fel de remarcabil. STILL primește punctaje peste medie în toate cele patru domenii de sustenabilitate. În special în categoriile "gestionarea mediului" și "drepturile omului și ale muncii", EcoVadis acordă STILL nota maximă, cu mai mult de două ori mai multe puncte decât media tuturor companiilor analizate. STILL obține, de asemenea, scoruri foarte bune în domeniile "etică" și "achiziții durabile".

Guvernanța corporativă durabilă ca bază pentru un viitor de succes

"Ratingul de platină ne face foarte mândri. Este o confirmare demnă și independentă a eforturilor noastre continue de a ne alinia în mod constant activitățile comerciale din întreaga companie la cele mai înalte standarde sociale, de mediu și etice", declară Frank Müller, Senior Vice President STILL Brand Management. "Și este o dovadă că nu ne culcăm pe lauri. Dimpotrivă, o vedem ca pe un stimulent pentru a ne reexamina procesele și a face noi îmbunătățiri și inovații." De mult timp, este vorba de mai mult decât de o imagine pozitivă. Utilizarea responsabilă a resurselor și standardele sociale ridicate au devenit baza succesului în afaceri și trăsături distinctive relevante în competiția globală pentru clienți, comenzi și angajați. "Este responsabilitatea noastră comună de a contura o economie sustenabilă și pregătită pentru viitor. Suntem bucuroși să preluăm conducerea în această direcție, stabilind noi standarde, stabilind procese și identificând în mod constant noi posibilități de optimizare", subliniază Frank Müller. La STILL, principiile directoare ale responsabilității sociale corporative (CSR) sunt ferm ancorate în declarația de misiune a companiei și sunt monitorizate și îmbunătățite continuu. Revizuirea periodică a standardelor de RSI de către agenția independentă de evaluare EcoVadis este o componentă importantă a acestei strategii. Prin urmare, STILL este auditată în mod regulat de către EcoVadis de mai bine de zece ani.

Sistemele de management la nivelul întregii companii asigură conformitatea cu standardele de sustenabilitate în toate domeniile

Încă de anul trecut, EcoVadis a evidențiat în mod special sistemele de management inovatoare pe care STILL le utilizează în domeniile "management de mediu" și "muncă și drepturile omului" pentru a face măsurabilă și transparentă implementarea consecventă a valorilor și orientărilor companiei, pentru a le ancora strategic și pentru a optimiza continuu procesele. În contextul managementului integrat al mediului, aceasta include stabilirea liniei directoare "Sănătate, siguranță și standarde de mediu", care promovează reducerea emisiilor la nivelul întregii companii, în conformitate cu legislația națională.

De asemenea, EcoVadis apreciază această abordare strategică ca fiind deosebit de pozitivă în evaluarea din acest an în categoriile "etică" și "achiziții durabile". În domeniul "eticii", aceasta include, de exemplu, liniile directoare împotriva fraudei, spălării de bani sau corupției, precum și mijloacele operaționale corespunzătoare pentru a asigura respectarea lor fiabilă și la nivelul întregii companii. Acest lucru acoperă o varietate de procese, inclusiv protecția celor care denunță sau abordarea corupției. O documentație cuprinzătoare prin intermediul unor rapoarte interne și externe adecvate asigură o transparență maximă, precum și dezvoltarea și optimizarea continuă a acestor orientări.