11.01.2022

Agil, puternic și mai sigur ca niciodată

STILL lansează seria de tractoraşe LXT/LXW

Hamburg, 11 ianuarie 2022 - Cu noile serii LXT 120-350 și LXW 20-30, STILL nu numai că și-a modernizat și extins portofoliul de utilaje electrice de transport și remorcare, dar a ridicat și standardul de siguranță al acestor utilaje la un nou nivel. În special, sistemul unic de asistență Descent Speed Regulation (DSR), un sistem de reglare a vitezei în funcție de sarcină și de pantă, oferă o un plus de siguranță și o performanță sporită de manevrare la conducerea pe rampe.

Cu noile serii LXT 120-350 și LXW 20-30, STILL își extinde portofoliul de utilaje electrice de transport și remorcare.

Utilajele electrice de transport și remorcare au devenit o parte indispensabilă a mediului de lucru modern. Șantierele navale, producătorii de autovehicule, aeroporturile și gările internaționale, companiile de logistică, transportatorii și o mulțime de fabrici de producție din întreaga lume se bazează de mulți ani pe calitățile utilajelor de transport și remorcare fabricate de STILL. Acum, furnizorul de intralogistică din Hamburg și-a extins din nou portofoliul de utilaje și l-a adaptat pentru viitor. Noile utilaje electrice de transport și remorcare din seria LXT 120-350 cu capacități de tractare cuprinse între 12 și 35 de tone și cele din seria LXW 20-30 (sarcină utilă de două și trei tone pe partea de încărcare, capacități de tractare de până la șase tone) oferă o gamă largă de opțiuni de echipamente modulare și impresionează prin performanța lor. Testările extensive în diferite industrii, în locații uneori cu condiții foarte dure, au demonstrat că eficiența și performanța de top pot fi combinate perfect cu aceste utilaje noi.

Deplasare în siguranță pe rampe
Inginerii de la STILL sunt deosebit de mândri de sistemul de asistență Descent Speed Regulation (DSR) creat de ei. „O premieră mondială absolută”, subliniază cei doi experți de la STILL Alexander Claus, manager de produs pentru utilaje de transport și remorcare, și Janos Poppe, trainer de produse pentru utilaje de transport și remorcare. „Acest sistem unic nu numai că ajută operatorul să conducă în siguranță pe rampe, ci sporește și performanța de manevrare. Cu remorca încărcată cu mărfuri de până la 35 de tone, operatorii se deplasează întotdeauna în funcție de situație - și în același timp cât mai repede posibil”, spune Janos Poppe. În funcție de versiune, DSR detectează în acest scop înclinarea exactă pe rampe, ia in considerare greutatea actuală a sarcinii și adaptează automat viteza la condițiile respective intervenind în sistemul multidisc în baie de ulei. În versiunea de bază, care este instalată în toate utilajele, viteza este limitată manual la o viteză predefinită prin intermediul unui comutator la coborârea în pantă. În versiunea ECO disponibilă opțional, sistemul arată panta pe afișaj și limitează automat viteza la o valoare predefinită. În versiunea premium a DSR, reducerea automată a vitezei depinde atât de pantă, cât și de sarcina tractată. Sarcina remorcii este determinată prin măsurarea cuplului la motoarele de acționare. „Această metodă extrem de inovatoare de determinare a sarcinii, în care măsuram practic sarcina remorcii la cârligul remorcii, este până acum singura de acest fel din lume și este folosită doar pe utilajele STILL”, declară cu mândrie managerul de produs Alexander Claus.

Fără compromisuri în ceea ce privește echiparea tehnică
Dezvoltatorii de produs STILL au venit cu ceva nou și pentru celelalte componente tehnice ale noilor utilaje. De exemplu, toate utilajele au frâne hidraulice multidisc cu discuri pe ambele osii, care permit o frânare deosebit de performantă și precisă, și care funcționează aproape complet silențios și fără să prezinte semne de uzură. În plus, frânarea regenerativă a motorului electric permite recuperarea energiei în timpul procesului de frânare. Frâna de parcare este și ea electrică și se cuplează automat. Utilajele din seria LXT/LXW sunt acționate de două motoare de 10,5 KW pe puntea spate. Motoarele trifazate de 80 V sunt încapsulate și nu necesită întreținere. Controlul inteligent al motorului asigură un comportament agil de conducere, iar conducerea cu viteză controlată înseamnă că nu există pierderi de viteză, chiar și la conducerea pe o pantă ascendentă pentru perioade lungi. Viteza maximă a utilajelor LXT fără sarcină este de 25 km/h, iar cea a utilajelor LXW ajunge până la 23 km/h. Utilajele de transport și remorcare pot fi încărcate rapid și ușor, fără a deschide capota, datorită prizei de încărcare rapidă sau a încărcătorului încorporat.

Mai mult confort pentru zile lungi de lucru
Noua cabină este extrem de spațioasă pentru a asigura chiar și operatorilor înalți suficient loc deasupra capului și un spațiu pentru picioare foarte generos. O gamă largă de reglaje ale scaunului asigură un mediu de lucru confortabil și oferă fiecărui operator poziția potrivită pentru o muncă fără efort. Cabina operatorului în sine este montată pe amortizoare din cauciuc și, prin urmare, este protejată împotriva vibrațiilor și decuplată de șasiu. Șasiul, care este amortizat și de arcuri elicoidale extra-lungi, oferă un plus de confort la conducere și permite o ținută de drum de primă clasă. Datorită afișajului color STILL Easy Control, operatorii au întotdeauna toate informațiile importante într-o singură privire - de exemplu poziția volanului, direcția de mers, programul de conducere, viteza, unghiul de înclinare, afișarea sarcinii sau starea de încărcare. Noul volan cu buton opțional permite manevrarea ușoară și ergonomică a direcției hidraulice. Suprafața sa haptică asigură o aderență optimă.

Vizibilitate îmbunătățită pentru siguranță
„Geamurile panoramice” asigură o vizibilitate optimă în noile utilaje. În acest scop, au fost instalate cu 23% mai multe suprafețe de geam în comparație cu modelele predecesoare. Vizibilitatea optimizată în toate direcțiile sporește siguranța și previne posibile daune fizice. Camera video opțională pentru marșarier facilitează manevrarea și cuplarea la deplasarea în marșarier. Protecția împotriva accidentelor și a deteriorării mărfurilor este asigurată și de sistemul Curve Speed Control, disponibil și opțional, care reglează automat viteza în curbă asigurând astfel luarea curbelor în deplină siguranță. Utilajele pot fi integrate cu ușurință în sisteme de control precum STILL neXXt fleet, cel mai inovator și puternic portal web pentru optimizarea flotei de echipamente industriale, printr-o interfață opțională. Toate informațiile relevante pentru analize rapide sau măsuri de optimizare sunt astfel grupate într-un singur instrument. Alte funcții de siguranță disponibile opțional includ lanterna STILL, Safety Light 4Plus, FleetManager și alarma sonoră inteligentă, a cărei volum este întotdeauna cu 10 dB mai mare decât volumul ambiental. Cu acest sistem, trecătorii și alți șoferi sau operatori sunt întotdeauna avertizați de prezența utilajului la volumul potrivit, fără a crea un nivel de zgomot inutil de mare pentru șofer și persoana avertizată.