Caracteristicile de bază ale unui convoi industrial

Componentele și funcţionalitatea convoaielor industriale

Caracteristicile de bază ale unui convoi industrial

Convoaiele industriale sunt folosite pentru a transporta materiale lanivelul solului. Acestea sunt, în general, alcătuite dintr-un camion de tractare și una sau mai multe remorci pe care sunt amplasaţi transportatorii. Atât modul de a conduce, cât și manevrarea încărcăturii pot fi efectuate manual sau parţial sau complet automat.

Un avantaj important al convoiului industrial este eficacitatea sa, deoarece se poate efectua o deplasare pentru a furniza și a elimina diferite materiale în locaţii diferite.

Bestandteile Einleitung

Convoaiele industriale cu trailer conceptul au fost utilizate în zonele non-producţie (de exemplu, aeroporturi, staţii, logistică) pentru o perioadă lungă de timp. De asemenea, acestea sunt utilizate în prezent pentru a oferi linii de producţie, acolo unde furnizează procesul de producţie, după cum este necesar.

Altele zonele de utilizare ale convoaielor industriale includ toate tipurile de transport intern, ori de câte ori mărfurile sunt ridicate și / sau îndepărtate în mod regulat.


Componentele unui convoi industrial

Convoaiele industriale cu sisteme de împingere sunt formate din camion de tractare și mai multe remorci, care la rândul lor transportă transportatori sau cărucioare.

Utilaje de tractare

Tractoarele cu tractare standard pot fi folosite ca și utilaje de tractare, de la tractoare de remorcare cu tractare simplă la tractoare electrice cu tractare automată.

Cum să selectaţi utilajul de tractare corect:

 • Distanţa lungă - faţă de scaunul șoferului
 • Opriri frecvente - în zona de staţionare
 • Opriri rare sau pe distanţe scurte - cu zonă de staţionare sau de ședere
 • Traseul este în afara - cu scaunul șoferului fără limită de viteză
tugger train

Remorci / Cadre

Există o gamă largă de remorci disponibile și încă nu există variante standard printre acestea. Cerinţele dvs. individuale determină dacă aveţi nevoie de un cadru E, C, U, H sau B. Un convoi industrial poate trage mai multe remorci, care pot include o combinaţie de tipuri diferite de remorci. Tipul de remorcă necesar depinde de dimensiunea și greutatea încărcăturii și de mediul în care este utilizată.

E-Rahmen

Cadre-E

 • Încărcarea și descărcarea se pot efectua pe o singură parte
 • Se pot transporta mărfuri de diferite dimensiuni
 • Necesită o planificare extrem de complexă a traseului
 • Funcţionează pneumatic, hidraulic, electric sau independent
 • Cerinţe minime și medii pentru întreţinerea remorcilor (în afară de unitate, role și orice instalaţie specială)
 • Cărucioarele sunt necesare


Cadrele-E independente, care generează energia necesară mișcării de ridicare în timpul deplasării, fără alimentarea cu energie externă, sunt utilizate împreună cu STILL LiftRunner®, de exemplu.

Cadre-C

 • Potenţial mare de personalizare
 • Pot ridica încărcături grele
 • Încărcarea și descărcarea se pot efectua pe o singură parte
 • Se pot transporta mărfuri de diferite dimensiuni
 • Cerinţe minime și medii pentru întreţinerea remorcilor
C-Rahmen
B-Rahmen

Cadre-B

 • Mărfurile pot fi încărcate și descărcate de pe ambele părţi
 • Se pot transporta mărfuri de diferite dimensiuni
 • Necesită o planificare extrem de complexă a traseului
 • Cărucioarele sunt necesare
 • Alimentarea cu energie (variază în funcţie de producător): pneumatică, hidraulică sau electrică

Cadre-H

 • Se pot încărca pe ambele părţi; partea de încărcare determină partea de descărcare
 • Dimensiunea mărfurilor transportate trebuie să fie uniformă
 • Complexitatea limitată a planificării rutelor
 • Remorcile necesită o întreţinere redusă

Cadre-U

 • Mărfurile pot fi încărcate și descărcate de pe ambele părţi
 • Se pot transporta mărfuri de diferite dimensiuni sau cu aceleași dimensiuni în funcţie de producător
 • Spaţiu redus pentru manevre în planificarea traseului

Cărucioarele

Cărucioarele mai sunt numite role de podea sau cărucioare care pot fi împinse. Acestea sunt folosite pentru materialele care sunt transportate. Există diferite tipuri disponibile pentru materiale diferite, de la transportatori de marfă mici până la transportatori de mari dimensiuni. Cărucioarele sunt adesea concepute pentru transportul cu remorci specifice. De regulă, încărcarea și descărcarea remorcilor se realizează manual, însă anumite sisteme suportă manipularea automată a încărcăturii.

Diverse opţiuni de expansiune înseamnă că există mai mulţi transportatori disponibili. Există diverse accesorii pentru cărucioare care pot fi utilizate în funcţie de tipul și dimensiunile mărfurilor. Acestea includ paleţi de sprijin, un suport suplimentar pentru distribuirea încărcăturii sub forma unei plăci de ambalare care poate fi montat pe cărucioare, cutii și rafturi cu șuruburi având și funcţii de înclinare (cum ar fi cele realizate de STILL).

Consultant pentru convoiul industrial

5 întrebări cu privire la introducere - începeţi consultarea online cu privire la convoiul industrial!


Funcţionalitatea convoaielor industriale

Convoiul industrial se deplasează de-a lungul unei rute definite și transportă materialul de la și către staţiile de colectare și livrare definite. Mărfurile diferite pot fi încărcate și descărcate în același timp, asigurându-se că acestea pot fi livrate și eliminate în funcţie de necesităţi.

Există două rute posibile: statice și dinamice. Rutele statice funcţionează în mod similar cu rutele de autobuz - traseul este definit și este întotdeauna completat conform unui program convenit. Încărcarea și descărcarea se efectuează pe o parte. Traseul dinamic are rute variabile, iar mărfurile pot fi încărcate și descărcate pe ambele părţi, asigurând o mai mare flexibilitate.


O comparaţie privind conceptele convoiului industrial

Nu toate convoaiele industriale sunt la fel. O diferenţă cheie o reprezintă tipul de remorcă utilizat.

Fiecare remorcă transportă încărcătura într-un mod diferit:

 • Conceptul remorcii: încărcătura este plasată direct pe remorcă
 • Conceptul de taxi: transportatorul este împins pe remorcă printr-o rampă atașată lateral și rulată
 • Conceptul de împingere: transportorul este împins pe remorcă

Conceptele nu numai că au diferenţe tehnice, dar, de asemenea, variază în ceea ce privește efortul și costul necesar pentru punerea în aplicare și operarea acestora. Întrebarea importantă pe care trebuie să o analizăm este motivul pentru care convoiul industrial este pus în aplicare acum și modul în care trebuie să fie proiectat pentru a se adapta nevoilor companiei.

Conceptul de remorcă este adesea folosit ca un prim pas, dar poate deveni mai târziu problematic dacă perspectiva companiei favorizează utilizarea unui sistem de împingere. Sistemele de remorci au timpi lungi de procesare și de încărcare. Acestea sunt relativ inflexibile, nu pot fi combinate cu sistemele informatice digitale și chiar și în cantităţi mici sunt foarte costisitoare.

Sistemele de împingere, în schimb, sunt flexibile și pot fi folosite ca bază pentru digitalizarea și automatizarea fluxului de materiale.


Convoaiele industriale de la STILL

STILL oferă diferite sisteme de convoaie industriale în funcţie de mediul în care vor fi utilizate.

Acestea includ diverse combinaţii de vehicule de tractare, remorci și cărucioare, precum și diferite concepte de bază și sisteme de remorci.

Remorcile pot fi cuplate și acţionate hidraulic, electric, pneumatic sau, în varianta cea mai simplă, independent.

Baza sistemului de convoi industrial STILL este reprezentată de STILL LiftRunner®. Sistemul a stabilit standarde pe piaţă timp de 10 ani.


Rezumat: Convoaiele industriale sunt vehicule de tractare cu mai multe remorci. Acestea se deplasează pe rute definite și transportă materiale de la și la staţiile de colectare și de livrare definite.Aveţi întrebări?

Consilierul dvs. expert va fi bucuros să răspundă la orice întrebări pe care le puteţi avea despre prezentarea convoiului industrial. Sunaţi-ne sau solicitaţi un apel invers.

Solicitați la: Componentele și funcţionalitatea convoaielor industriale

Titlu*
Acest site este protejat de Friendly Captcha si respectá Politica de confidențialitate Friendly Captcha.

Consilierul dvs. expert va fi bucuros să răspundă la orice întrebări pe care le puteţi avea despre prezentarea convoiului industrial. Sunaţi-ne sau solicitaţi un apel invers.


Mai multe despre acest subiect