Avantajele convoiului industrial la o primă privire

Nu toate convoaiele industriale sunt la fel

Avantajele convoiului industrial la o primă privire

Convoaiele industriale constau dintr-un camion de tractare și remorci care transportă încărcătura. Dar nu toate convoaiele industriale sunt la fel; există modele și concepte diferite care pot fi utilizate pentru diferite aplicaţii.

Routenzugsysteme

O comparaţie privind conceptele convoiului industrial

Nu toate convoaiele industriale sunt la fel. Diferenţa principală este dată de tipul de remorcă folosit.

Fiecare remorcă transportă încărcătura într-un mod diferit:

 • Conceptul remorcii: încărcătura este plasată direct pe remorcă
 • Conceptul de taxi: transportatorul este împins pe remorcă printr-o rampă atașată lateral și rulat
 • Conceptul de împingere: transportorul este împins pe remorcă

Conceptele nu numai că au diferenţe tehnice, dar, de asemenea, variază în ceea ce privește efortul și costul necesar pentru punerea în aplicare și operarea acestora. Întrebarea importantă pe care trebuie să o analizăm este motivul pentru care convoiul industrial este implementat acum și cum trebuie proiectat pentru a se potrivi perspectivei companiei.

Conceptul de remorcă este adesea folosit ca un prim pas, dar poate deveni mai târziu problematic dacă perspectiva companiei favorizează utilizarea unui sistem de împingere. Sistemele de remorci au timpi lungi de procesare și de încărcare. Acestea sunt relativ inflexibile, nu pot fi combinate cu sistemele informatice digitale și chiar și în cantităţi mici sunt foarte costisitoare.

Sistemele de împingere, în schimb, sunt flexibile și pot fi folosite ca bază pentru digitalizarea și automatizarea fluxului de materiale.


Comparaţia la o primă privire

Conceptul remorcii
Încărcătura este plasată direct pe remorcă.

Structura conceptului de remorcă este simplă. Încărcătura sau transportatorii (de exemplu, paleţii) sunt plasaţi direct pe remorci. Conceptul de remorcă este destul de ușor de instalat și are costuri scăzute de achiziţie - chiar și în cantităţi foarte mici - și este o alegere populară în rândul celor care își aleg primul sistem. Atunci când selectaţi un sistem, vă recomandăm să luaţi în considerare cerinţele de aplicare pe termen lung și de dezvoltare a proceselor.

Avantaje:

 • Ușor de implementat
 • Transportatoarele cu încărcături mici pot fi deplasate individual și nu pe transportatoarele cu încărcături mari

Dezavantaje:

 • Remorcile individuale sunt în general deconectate de la vehiculul tractare și plasate direct pe linie; în mod alternativ, este nevoie de un vehicul suplimentar la punctele de destinaţie pentru a descărca convoiul industrial
 • Manevrarea improprie
 • Cilindri statici și timpi lungi de procesare
 • Procesul complex de descărcare pe linia de producţie
 • Nu există opţiuni pentru dezvoltarea ulterioară, nu este posibilă nicio combinaţie cu sistemele digitale sau de automatizare
 • Pe termen lung, conceptul de remorcă implică costuri mai mari decât conceptul de împingere
 • Ergonimie slabă datorită cilindrilor cu role foarte rezistente
 • Viteză maximă scăzută și proprietăţi slabe ale unităţii de acţionare
Trailer-Konzept

Conceptul de taxi
transportatorul este împins pe remorcă printr-o rampă atașată lateral și rulat.

Cărucioarele pot fi încărcate pe ambele părţi. În ceea ce privește dezvoltarea procesului, conceptul de taxi se află pe locul al doilea între sistemul de remorci și sistemele de împingere. În funcţie de furnizor, se pot implementa procesele digitale.

Avantaje:

 • Pot fi încărcate pe ambele părţi
 • Cărucioarele sunt în prima linie și nu pe podea

Dezavantaje:

 • Pentru încărcare este nevoie de putere mare
 • Aparate grele cu vizibilitate slabă
Taxi-Konzept

Conceptul de împingere
Transportatorul este împins pe remorcă.

Mărfurile sunt încărcate și descărcate fie pe una sau pe ambele părţi folosind cărucioare, în funcţie de remorca utilizată. Din punct de vedere strategic, adică în ceea ce privește extinderea sistemului, recomandăm un sistem de împingere din următoarele motive:

Avantaje:

 • Încărcarea și descărcarea simple
 • Gama diversă de cadre disponibile: fie B, C, fie (independente) Ramele E pot fi selectate în funcţie de cerinţele individuale de utilizare
 • Poate fi combinat cu sisteme de control digital și dezvoltat în continuare până la automatizare (completă)
 • Diferite concepte de alimentare cu energie pot fi selectate în funcţie de zona de utilizare dorită

Dezavantaje:

 • Nivel ridicat de zgomot, proprietăţi slabe de acţionare, uzură ridicată și risc de accidentare atunci când toate roţile se află la sol (dar nu se aplică în cazul tuturor furnizorilor)
Einschub-Konzept

Sistemul de împingere este alegerea potrivită pentru implementarea iniţială?

Selectarea unui convoi industrial este o decizie strategică. Trebuie să ţină cont de munca iniţială necesară și de opţiunile de dezvoltare necesare în conformitate cu perspectiva companiei dvs.

Un sistem de remorci împărtășește multe dintre avantajele unui convoi industrial și îndeplinește o serie de cerinţe pentru optimizarea procesului. Dacă doriţi să dezvoltaţi procese în conformitate cu perspectiva companiei dvs., până la un sistem de alimentare cu suport digital sau chiar automatizat, vă recomandăm să implementaţi sistemul nostru de împingere de ultimă generaţie.

Consultant pentru convoiul industrial

5 întrebări cu privire la introducere - începeţi consultarea online cu privire la convoiul industrial!


Sisteme de ridicare pentru sisteme de împingere

Sistemele de împingere de ultimă generaţie, cum ar fi STILL LiftRunner®, pot ridica roţile căruciorului pe parcursul deplasării, menţinând la un nivel minim zgomotul emis de unitate și uzura căruciorului. Pentru acest lucru sunt disponibile diferite sisteme de ridicare.

Sistem hidraulic

O unitate hidraulică a vehiculului de tractare ridică remorcile înainte de începerea deplasării. Remorcile individuale sunt conectate printr-o linie hidraulică. Singurele dezavantaje sunt utilizarea uleiului hidraulic și cerinţele de întreţinere.

Sistem electric

Există o conexiune electrică între remorci și utilajul de tractare. Sistemul electric de ridicare este utilizat în special în zone sterile, de exemplu în industria farmaceutică sau alimentară.

Sistem pneumatic

Un compresor pe utilajul de tractare creează presiunea necesară ridicării și coborârii. Remorcile sunt conectate printr-o linie pneumatică.

Sistem independent

Remorcile sunt ridicate hidraulic și nu este nevoie de un dispozitiv pentru aceasta, deoarece energia necesară este produsă în timpul mișcării de acţionare. Atunci când cărucioarele sunt încastrate, sistemul hidraulic ridică direct remorcile individuale.


Rezumat: Există diferite modele și concepte disponibile pentru convoaiele industriale. Conceptul dorit trebuie să fie selectat în funcţie de zona de utilizare dorită.Aveţi întrebări?

Consilierul dvs. expert va fi bucuros să răspundă la orice întrebări pe care le puteţi avea despre prezentarea convoiului industrial. Sunaţi-ne sau solicitaţi un apel invers.

Solicitați la: Nu toate convoaiele industriale sunt la fel

Titlu*
Acest site este protejat de Friendly Captcha si respectá Politica de confidențialitate Friendly Captcha.

Mai multe despre acest subiect