19.01.2022

Competiția pentru râvnitele premii IFOY 2022 intră în următoarea rundă în martie

STILL a fost nominalizată în runda finală pentru Premiul IFOY 2022 cu două intrări

Hamburg, 20 ianuarie 2022 - Odată ce membrii juriului IFOY vor alege câștigătorii premiului IFOY de anul acesta la Dortmund, în perioada 18-23 martie, expertul în intralogistică din Hamburg va fi reprezentat cu două înscrieri la categoriile „Specialul anului” și „Soluție integrată pentru depozite” în competiția pentru râvnitele trofee de intralogistică.

Ambele înscrieri de la STILL GmbH au trecut cu brio de preselecția IFOY și au fost nominalizate pentru runda finală de la Dortmund din martie. Unul dintre acestea este sistemul inovator de asistență STILL „Descent Speed Regulation” (DSR) (Reglarea vitezei la coborâre), care face și mai sigure deplasările cu noile serii LXT 120-350 și LXW 20-30 de utilaje de transport si remorcare de la furnizorul de intralogistică din Hamburg. La coborârea în pantă cu o încărcătură, DSR ajustează viteza echipamentelor - fie manual, fie automat, în funcție de nivelul de configurare - la o valoare care protejează de situațiile periculoase. Acest sistem unic ajută operatorul pentru deplasarea în siguranță pe rampe și, în același timp, crește performanța de manevrabilitate. Sistemul de asistență este disponibil în versiunile DSR Basic, DSR Eco sau DSR Premium. În timp ce operatorul trebuie să activeze manual sistemul în versiunea Basic, astfel încât să reducă viteza la o valoare maximă setată anterior, sistemul din versiunea Eco se activează automat când coboară o pantă și frânează vehiculul la o valoare predefinită. Cu DSR Premium, sistemul de asistență reglează automat viteza vehiculului la coborârea în pantă, în funcție de pantă și de sarcina remorcată.

„Proiectul Hase”

Extinderea depozitului automatizat de la Hase Safety Group AG, un producător de mănuși de lucru cu sediul în orașul frizian Jever, este un alt proiect reprezentativ cu care experții în intralogistică din Hamburg au intrat în cursa pentru râvnitele premii. În timpul acestei extinderi a depozitului, utilajele industriale STILL au fost înlocuite cu echipamente automate, mai puternice, cu furci telescopice, iar sistemul de rafturi existent a fost extins la 10.000 de spații pentru paleți. Toate cele 75 de „Vehicule cu ghidaj automat” (AGV) navighează acum în siguranță și autonom prin depozit. Optimizarea rezultată a traseului de deplasare este posibilă prin rotirea scanerelor laser de pe vehicule, care măsoară permanent distanțele până la reflectoarele instalate în depozit. În plus, trei stivuitoare MX-X pentru culoare foarte înguste și șase stivuitoare EXV-SF cu operare la mare înălțime de ultimă generație au fost echipate cu kitul de automatizare iGo Systems de la STILL.

Câștigătorii vor rămâne secreți până la ceremonia de premiere
„Anul acesta participăm din nou la premiul internațional IFOY cu două intrări promițătoare și extrem de competitive”, explică Torsten Wiecker, Vicepreședinte Managementul brandurilor STILL EMEA la STILL, și adaugă: „Atât noua dezvoltare inovatoare a sistemului de asistență pentru creșterea siguranței, cât și extinderea și optimizarea cu succes a depozitului automatizat al Grupului Hase Safety au potențialul de a se clasa printre primele locuri în favoarea și stima juriului internațional de experți.” Totuși, nominalizații vor trebui să mai aștepte un timp înainte de a se auzi „Și câștigătorul este...”. Câștigătorii concursului vor rămâne secreți până la Gala de premiere IFOY din ultima seară, de pe data de 30 iunie, la BMW World în München.

Premiul IFOY

Premiul IFOY (Premiul Internațional pentru Intralogistică și Stivuitorul Anului) este prezentat anual ca o recunoaștere a performanței remarcabile în intralogistică. Este susținut de organizația IFOY și de un juriu internațional format din jurnaliști comerciali de renume, reprezentând mass-media logistică de top de pe piețele respective. Organizația IFOY spune că evaluează după criterii transparente, independent și pe baza cunoștințelor de specialitate profesioniste. Premiul este menit să documenteze performanța și puterea inovatoare a industriei intralogistice și își propune să contribuie la competitivitatea și imaginea publică a întregii industrii. Premiul IFOY este sponsorizat de Asociația pentru Manipularea Materialelor și Intralogistică din cadrul VDMA (Federația Germană de Inginerie) și este sub patronajul Ministerului Federal German pentru Economie și Protecția Climei.

Despre STILL

STILL oferă soluții logistice personalizate și implementează munca inteligentă în echipă a stivuitoarelor și tehnologiei, software-ului și serviciilor din depozite. Ceea ce a reuși să realizeze fondatorul companiei, Hans Still, în 1920 prin creativitate, spirit antreprenorial și calitate deosebite, s-a transformat rapid într-o marcă puternică binecunoscută în toată lumea. Astăzi, în jur de 9.000 de angajați calificați lucrează în cercetare și dezvoltare, producție, marketing și service cu scopul unic de a satisface nevoile clienților din toată lumea. Cheile succesului companiei sunt produsele extrem de eficiente, mergând de la oferte complete specifice sectorului pentru întreprinderi mari și mici, până la programe de logistică asistată de calculator pentru gestionarea eficientă a depozitelor și a fluxului de materiale.