PREMIUL IFOY 2016: nominalizările sunt...

IFOY AWARD 2016

EXV-SF 16i

EXV-SF 16i in application

EXV-SF 16i in application

CX-S 16 Ergopick

CX-S 16 Ergopick 16i in application

CX-S 16 Ergopick 16i in application

Intralogistics Solution

During the inauguration of the new logistic centre of Heuchemer and in presence of Miehlen's mayor, STILL oficially handed over the new iGoEasy-system.

The MX-X order picking stacker trucks are unloading around 200 new arriving product pallets per day from a buffer stock.

Unterföhring, lângă München, 12 ianuarie 2016.  Organizaţia IFOY a anunţat nominalizările pentru Premiile IFOY 2016.

13 vehicule şi soluţii de la BYD, Crown, Jungheinrich, SSI Schäfer, STILL şi Toyota Material Handling au fust alese pentru runda finală, dintre toate cele prezentate.

 • BYD, Crown, Jungheinrich, SSI Schäfer, STILL, Toyota Material Handling: Juriul internaţional IFOY a nominalizat 13 vehicule şi servicii intralogistice de la un total de şase producători pentru premiile IFOY 2016.
 • Nominalizările vor face obiectul testelor şi verificărilor IFOY pentru inovare.
 • Decernarea premiilor va avea loc în timpul târgului CeMAT pentru intralogistică din Hanovra.

„În total, anul acesta am primit propuneri din partea a 16 companii, care au venit cu o gamă extrem de largă de produse în cadrul acestor premii. Aceste 13 vehicule şi soluţii sunt cele mai bune din punctul de vedere al inovării”, a declarat Anita Würmser, Preşedintele Juriului IFOY.

Nominalizări pentru categoria „Stivuitor contrabalansat: BYD, Crown, Jungheinrich
Juriul a nominalizat în total trei vehicule pentru categoria „Stivuitor contrabalansat”, în runda finală intrând, pentru prima oară în istoria IFOY, un stivuitor fabricat în China. Stivuitorul electric cu 3 roţi ECB18C de la BYD, cu o capacitate de încărcare de 1,8 tone, a fost lansat în luna decembrie 2015 şi funcţionează cu o baterie fier-fosfat care nu necesită întreţinere. Nu mai este nevoie să se înlocuiască bateria, tehnologia de 80V trifazat permițând încărcarea intermediară în numai o oră, fără efect de memorie.

O altă nominalizare şi un candidat la teste este stivuitorul contrabalansat cu 4 roţi, acţionat cu GPL, de la Crown C-5, având o capacitate de încărcare de trei tone. Stivuitorul acţionat cu gaz a fost lansat pe piaţă în luna iunie 2015, şi se poate lăuda cu un motor de 2,4 litri dezvoltat intern de către producător, cu un şasiu puternic, sisteme separate de răcire pentru motor şi transmisie, precum şi cu un nivel de confort tipic Crown modelat pe concepte utilizate în industria auto.

Cea de-a treia nominalizare pentru stivuitoare a fost Traigo 48 de la Toyota Material Handling. Primul stivuitor cu o baterie litiu ion de 48V a fost lansat în luna octombrie 2015. Acest stivuitor extrem de versatil poate ridica 1,6 tone până la înălţimi de 7,5 metri, noua sa direcţie electronică făcându-l extrem de agil. Nu este nevoie de înlocuirea bateriei, aceasta putând fi încărcată rapid chiar şi în timpul unor pauze scurte.

Nominalizări la categoria stivuitoare pentru depozite de la Crown, Jungheinrich, STILL şi Toyota
Juriul a anunţat în total cinci nominalizări la categoria stivuitoare pentru depozite – trei în categoria „stivuitoare pentru ridicare la mare înălţime” şi două în categoria „stivuitoare pentru ridicare la joasă înălţime”.

Jungheinrich a intrat în runda finală a „Oscarurilor” în intralogistică cu noul selector comenzi/stivuitor EKX 516. Design uşor cu amortizor de vibraţii, cea mai nouă tehnologie de motor sincron şi parametri care asigură o performanţă deosebită, toate acestea fac ca vehiculul să fie un punct de reper pentru selectoarele verticale pentru culoare înguste: poate ridica 1,6 tone la o înălţime de 17,5 metri, cu o viteză maximă de ridicare de 0,6 m/s şi are viteze de deplasare cu până la 30% mai mari. În plus, producătorul promite economii anuale de 7.000 € cu garanţia 2Shift1Charge.

Rivalul STILL a mai obţinut o nominalizare cu stivuitorul pentru ridicare la mare înălţime EXV-SF 16i. Având o viteză maximă de 10 kmh, poate fi utilizat atât în mod pedestru cât şi cu operator pe platformă, atingând performanţe superioare cu 25% faţă de predecesorul său, EGV-S. Platforma operatorului, prevăzută cu pernă pneumatică şi bare laterale reglabile pe înălţime. Utilajul îşi adaptează automat viteza de deplasare la curbe, precum şi în funcţie de înălţimea de ridicare. O caracteristică interesantă este afişajul color, intuitiv, care prezintă operatorului informaţii şi avertizări.

A treia nominalizare este BT Staxio SPE 140L de la Toyota Material Handling. Stivuitorul pentru ridicare la mare înălţime compact şi extrem de agil, cu platformă şi caracteristică de ridicare iniţială, atinge viteze de până la 10 kmh şi înălţimi de ridicare de până la 5,40 metri, cu stivuitoare în producţie de serie care ating înălţimi de până la şase metri. Opţiunea de reducere a vitezei la curbe asigură protecţia operatorului. Utilizarea tehnologiei cu baterie litiu-ion face inutilă schimbarea acesteia.

În categoria „Stivuitoare pentru depozite, ridicare la joasă înălţime”, juriul a anunţat nominalizări pentru Crown şi Jungheinrich.

Stivuitorul Crown RT 4020 cu platformă pentru operator a fost lansat în luna octombrie 2015 şi poate ridica două tone, fiind cel mai recent produs Crown din această categorie după o pauză de mai mulţi ani. Are o viteză maximă de 12,5 kmh, cu lăţimea şasiului de numai 780 mm, ceea ce îl face uşor manevrabil în spaţii înguste, precum şi pentru încărcarea sau descărcarea camioanelor, de exemplu.

Există de asemenea o nominalizare pentru soluţia optimizată de tractor Jungheinrich EZS 5100 cu remorci GTE lansată în februarie anul trecut. EZS 5100 are o capacitate de tracţiune de zece tone, fiind un tractor de mare capacitate pentru întreaga gamă de aplicaţii. Caracteristica de autoridicare electrohidraulică a tractorului GTE 312 permite ridicarea uşoară şi rapidă a încărcăturii şi asigură controlul individual al fiecărei remorci.

Juriul nominalizează Vehiculul Special de la Jungheinrich şi STILL
Prima nominalizare la noua categorie IFOY merge către Jungheinrich EJQ 325. Compania feroviară Deutsche Bahn din Dortmund a pus echipa specială de proiectare Jungheinrich în faţa unei provocări majore: dezvoltarea şi realizarea unui dispozitiv pentru schimbarea boghiurilor IC/ICE. Definirea activităţilor de realizat cu ajutorul acestui echipament include preluarea cu precizie a încărcăturii şi încărcarea individuală a boghiurilor ICE, precum şi a schimbătoarelor de boghiuri, fiecare cântărind 2,5 tone, pe o înălţime de ridicare de 550 mm. Cea mai mare provocare a fost cursa longitudinală şi transversală de 2,5 metri, de-a lungul unui culoar lat de numai 2,9 metri.

O altă nominalizare este cea a selectorului orizontal STILL CX-S 16. Acest vehicul, produs în serie, este echipat suplimentar cu o pompă de vid, braţ macara şi tub ridicător de la Schmalz, astfel încât să poată deplasa încărcături de până la 40 kg. O platformă elevatoare poate ridica doi paleţi la înălţimea ergonomică de 785 mm. Utilizând dispozitivul de apucare, operatorul poate ridica, transborda sau paletiza produse în vrac sau articole grele, cum ar fi cutii, saci, bidoane, butoaie sau mici încărcătoare, în orice loc.

Trei soluţii de sistem de la Crown, SSI Schäfer şi STILL concurează pentru titlul de „Soluţia Intralogistică a anului 2016"
În acest an, câteva concepte realizate de Crown, SSI Schäfer şi STILL au intrat în runda finală pentru soluţii intralogistice de sistem.

Crown a intrat în cursă cu o soluţie de selectare rapidă pentru Jumbo Supermarkten, cel mai mare lanţ de supermarketuri din Olanda, având peste 580 de magazine. În centrul de distribuţie de la Veghel sunt manipulate şi trimise către 171 de magazine Jumbo circa 1,4 milioane de produse alimentare neperisabile. Piaţa FMCG este extrem de competitivă, iar punctualitatea în livrare depinde de respectarea cu stricteţe a procedurilor de selectare a comenzilor şi a lanţului de distribuţie în cadrul Jumbo. Testele au demonstrat deja că sistemele de transport fără operator au dus la o creştere inadecvată a eficienţei. Pentru a rezolva această problemă, Crown a dezvoltat o soluţie semiautomată bazată pe selectoarele de comenzi GPC 3000 şi pe sistemul de operare la distanţă QuickPick® (care a câştigat deja un premiu IFOY). Fiecare GPC 3000 de la Crown transportă patru containere pe role. Cu ajutorul unui sistem de coduri de culori, selectoarele de comenzi adună simultan articole pentru mai multe locaţii. În plus, procesul de selecţie a comenzilor a fost parţial modificat. Astfel, Jumbo a îmbunătăţit productivitatea cu 7,5%, reducând considerabil eforturile personalului. În prezent se lucrează la conversia altui centru de distribuţie Jumbo din Elst.

SSI Schäfer a obţinut o nominalizare în categoria soluţii pentru flote interne, cu sistemul de transport fără operator Weasel®, implementat la compania NextLevel Logistik GmbH din Eltmann, lângă Schweinfurt. Indiferent că e vorba de containere, cutii de carton, cuve sau alte produse de dimensiuni extrem de variate şi de greutăţi de până la 35 kg – la NextLevel Logistik, Weasel este responsabil pentru toate operaţiunile de transport între recepţie mărfuri, puncte de lucru, expediţie, până la evacuarea deşeurilor. Furnizorul de servicii logistice pentru industria modei, activ şi pe segmentul eCommerce, care cunoaşte o dezvoltare rapidă, are acum la dispoziţie un sistem intern de transport care – spre deosebire de sistemele convenţionale de transport fără operator – nu are nevoie de tehnologii scumpe cu senzori sau de sisteme complexe de control. Echipamentele şi programele informatice ale sistemului au fost instalate şi puse în funcţiune în numai trei zile. O caracteristică specială a soluţiei este sistemul de citire automat RFID în etapa de recepţie mărfuri. Un alt avantaj major din punctul de vedere al NextLevel Logistik este flexibilitatea şi scalabilitatea soluţiei: Weasel nu necesită echipamente speciale şi poate fi integrat cu uşurinţă în infrastructura existentă. Soluţia poate fi dezvoltată odată cu creşterea volumelor, iar vârfurile sezoniere de activitate pot fi gestionate cu uşurinţă, utilizând mai multe sisteme Weasel.

STILL: Cu circa 430 de milioane de unităţi depozitate anual, facilitatea de stocare de la centrul logistic Miehlen al companiei Heuchemer Verpackung GmbH & Co. KG şi-a atins limitele. În noua clădire construită, specialistul în soluţii intralogistice STILL, cu sediul la Hamburg, a instalat un nou sistem de stocare optimizat din punctul de vedere al spaţiului, cu înălţimea de 18 metri, dotat cu patru transpaleţi şi două selectoare de comenzi MX-X pentru depozite cu dezvoltare verticală mare, optimizând astfel interacţiunea dintre cele două centre logistice. Facilităţile externe de stocare au fost închise, iar întreaga activitate logistică a fost concentrată în Miehlen. Sistemul iGoEasy, câştigător al premiului IFOY, o combinaţie între un stivuitor automat de ridicare la mare înălţime de tip EGV-S şi un iPad care funcţionează ca unitate de configurare şi control, a fost folosit pentru organizarea flexibilă a operaţiunilor de transport recurente pentru evacuarea deşeurilor şi alimentarea fluxului de producţie cu materialele necesare. Ca integrator de sistem, STILL nu numai că a instalat întregul sistem, dar a reglat şi interacţiunea între navete, rafturi, tehnologia de transport, selectoare de comenzi şi sisteme de transport fără operator. Una din caracteristicile inovatoare se referă la faptul că selectoarele de comenzi sunt echipate cu senzori pentru a detecta spaţiile utilizate necorespunzător, diminuând astfel spaţiile dintre loturile de expediat şi asigurând o utilizare optimă a spaţiilor de depozitare pe rafturi. Astfel, densitatea de stocare a paleţilor a crescut cu până la 50%.

Decizia finală în urma Testului IFOY la încercările CeMAT din Hanovra
Care dintre stivuitoare vor fi alese în cele din urmă pentru Premiul IFOY 2016 depinde în mare măsură de rezultatele testului IFOY şi verificărilor IFOY pentru inovare, pe care trebuie să le parcurgă toate stivuitoarele nominalizate timp de o săptămână, în facilităţile partenerului logistic oficial CeMAT din Hanovra. Testul IFOY măsoară performanţele echipamentelor şi le compară cu datele stivuitoarelor rivale. Verificarea IFOY pentru inovare se face de către specialiştii de la Institutul Fraunhofer pentru Flux de Materiale şi Logistică (IML) din Dortmund, precum şi de către Catedra de Componente pentru Echipamente şi Logistică Tehnică de la Universitatea Helmut Schmidt University din Hamburg, concentrându-se exclusiv pe inovaţii şi pe gradul de inovare în raport cu piaţa. În plus, membrii juriului conduc ei înşişi toate vehiculele nominalizate, având posibilitatea de a le încerca fiabilitatea pe toată perioada Testelor IFOY, care durează o săptămână.

Printre altele, Premiul IFOY evaluează capacitatea de inovare, tehnologia, designul, ergonomia, uşurinţa în exploatare, siguranţa, eficienţa de costuri şi sustenabilitatea. Criteriile cheie pentru soluţii intralogistice includ noutatea/calitatea inovatoare, beneficiul pentru clienţi, sustenabilitatea şi vandabilitatea soluţiei.

Câştigătorii în cadrul fiecărei categorii vor fi aleşi de un juriu alcătuit din 25 de ziarişti de reputaţie internaţională din domeniu şi de presa specializată în logistică cunoscută din 16 ţări de pe tot globul. Premiul IFOY Award va fi decernat pe 31 mai la ceremonia de deschidere CeMAT din Hanovra.

PREMIUL IFOY
Nominalizări 2016 pe scurt


Categoria: Stivuitor contrabalansat până la 3,5 t

 • ECB18C, BYD Europa (electric)
 • C-5 Vierrad-GPL, Crown (GPL)
 • Traigo 48 Litiu Ion, Toyota Material Handling (electric)

Categoria: Stivuitoare pentru depozit „de ridicare la mare înălţime”

 • EKX 516, Jungheinrich
 • EXV-SF 16i, STILL
 • BT Staxio SPE 140L, Toyota Material Handling

Categoria: Stivuitoare pentru depozit „de ridicare la joasă înălţime”

 • RT4020, Crown
 • EZS 5100 + GTE 312, Jungheinrich

Categoria: Vehicule speciale

Category: Intralogistics Solution

 • Crown: la centrul de distribuţie al lanţului olandez de supermarketuri Jumbo Supermarkten din Veghel, Crown a implementat un sistem semiautomat de selectare pentru 1,4 milioane de produse FMCG, bazat pe selectoarele de comenzi GPC 3000 cu sistem la distanţă QuickPick®.
 • SSI Schäfer: în numai trei zile, SSI Schäfer a implementat o soluţie eficientă din punctul de vedere al costurilor pentru flota internă, utilizând sistemele de transport fără operator Weasel® pentru furnizorul de servicii logistice în industria modei NextLevel Logistik GmbH de la Eltmann, lângă Schweinfurt, pentru operaţiunile din segmentul eCommerce aflat în continuă dezvoltare.
 • STILL: la centrul logistic al companiei Heuchemer Verpackung din Miehlen, STILL a realizat o extensie a clădirii cu unităţi de stocare paleţi la înălţime şi sistem navetă pentru transportul paleţilor; în plus, cu ajutorul sistemului iGoEasy instalat, al seriei de tehnologii de transport şi al numărului variabil de navete din depozitul cu stocare la înălţime, STILLa făcut progrese şi în direcţia automatizării proceselor din depozit.

  Cookie Panel

  STILL utilizează cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experienţă online și pentru a furniza date anonime privind utilizarea datelor de pe site-urile cumulate. Puteţi afla ce cookie-uri folosim, rolul acestora și cum le puteţi dezactiva în Politica Cookie.

  Navigând pe site-urile noastre, sunteţi de acord cu utilizarea cookie-urilor. Prin închiderea acestui mesaj, sunteţi de acord cu utilizarea de cookie-uri pe acest dispozitiv în conformitate cu politica noastră privind cookie-urile cu excepţia cazului în care le-aţi dezactivat.